Cei doi nepoți ai lui Maduro, simbolul regimului din centrul global al traficului de cocaină

Publicat:

Cei doi nepoți ai lui Maduro, simbolul regimului din centrul global al traficului de cocaină

În timp ce spunea lumii despre opoziția sa față de războaie, oferind solidaritate lui Putin și popoarelor exploatate, Nicolás Maduro făcea din Venezuela centrul global al traficului de cocaină.

Era 10 noiembrie 2015 când Efraín Campo Flores și Francisco Flores, în vârstă de aproximativ 30 de ani, au fost arestați de poliția americană antidrog în Haiti, unde se duseseră să încaseze prima tranșă a unei plăți de 11 milioane de dolari pentru a expedia 800 de kilograme de cocaină în Honduras, cu destinația către piața care solicită droguri cel mai mult din lume: New York, scrie Corriere della Sera, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Verii Flores sunt nepoții soției lui Nicolás Maduro, Cilia Flores, fiind copiii celor două surori ale acesteia. Efraín este fiul adoptiv al cuplului, locuiește adesea în reședința prezidențială și este aproape de conducerea puterii politice a soților Maduro. “Narcosobrinos” – nepoții narco, așa cum sunt numiți acum – aveau acces la hangarul prezidențial situat pe rampa 4 a Aeroportului Internațional “Simón Bolívar” din Maiquetía și foloseau avioane private pentru a face contrabandă cu cocaină în toată America de Sud.

Au fost descoperiți după ce o persoană a fost infiltrată în rețea. Acele 800 de kilograme de cocaină pură au devenit 3.200 de kilograme care, vândute în Manhattan, ar fi adus între 89 și 100 de milioane de dolari. Totuși, nepoții lui Maduro făcuseră toate acestea pentru 20 de milioane de dolari și, înainte de a fi arestați cu “mâinile în miere”, nu primeau decât o felie de 11 milioane. Avansul pe care îl cereau înainte de a trimite marfa.

“Cine a ciripit?”. Un om din cartelul care, în ultimii ani, a fost legat de regimul Maduro mai mult decât oricine altcineva: cartelul din Sinaloa comandat de diarhia lui El Chapo Guzmán și El Mayo Zambada (tocmai arestat, după ani în care a fost fugar). Traficantul de droguri José Santos Peña era omul care îi umplea pe verii Maduro cu banii de la traficanții de droguri. Odată arestat, spera, oferind toate informațiile despre politica venezueleană, să-și vadă pedeapsa redusă. În instanță a adus dovezi, iar infiltratul DEA a adus mai ales înregistrări audio, în care cei doi vorbesc despre modul în care guvernul venezuelean gestionează cocaina cartelurilor, despre cum sunt necesari bani pentru a susține campaniile electorale, a cumpăra voturi, a plăti armata. Efraín a făcut referire la Cilia Flores drept “mama” sa.

La sfârșitul procesului, Efraín Campo Flores și Francisco Flores au fost condamnați la 18 ani de închisoare. Diosdado Cabello, președintele Adunării Constituante, al doilea după șeful guvernului Maduro, a început să vorbească despre “răpirea băieților” de către americani, dar în timpul procesului au apărut informații în care era considerat șeful Cartelului de los Soles (cartelul singuraticilor), un grup de ofițeri de rang înalt al armatei venezuelene, acuzați că dețin controlul traficului de cocaină.

Cei doi nepoți au petrecut mai puțin de 5 ani în închisoare din 18, pentru că Maduro a început să aresteze în mod repetat cetățeni americani. Cinci doar în 2017: erau la o conferință a Companiei Naționale de Petrol din Venezuela și au fost arestați pentru furt. Apoi, au arestat la un punct de control un fost pușcaș marin și un bărbat care se dusese să-și viziteze iubita. În cele din urmă, Biden a decis să-i grațieze pe cei doi nepoți în schimbul eliberării cetățenilor americani. Nepoții traficanți de droguri sunt acasă.

Nu există mantie mai bună capabilă să ascundă traficul și corupția decât cea a revoluției. A vorbi despre justiție socială îndepărtează atenția de la afacerile criminale și cea mai bună modalitate de a construi o rețea de traficanți este tocmai atragerea atenției asupra păcii, solidarității și luptei împotriva imperialismului. Aduce avantaj strategic, dar și o protecție mediatică, odată descoperiți, putând să proclame lumii că totul este manipulare a yankeilor.

Așa funcționează lumea asta, suntem conștienți de asta. Este cu adevărat singular, însă, că în toți acești ani, mai ales la stânga, cineva a crezut cu adevărat că sistemul bolivarian venezuelean, corupt în toate părțile, este ceva care a depășit cu adevărat profilul său real, cel al unui stat mafiot. În timp ce spunea lumii despre opoziția sa față de războaie, oferind solidaritate lui Putin și popoarelor exploatate, Nicolás Maduro făcea din Venezuela centrul global al traficului de cocaină, locul unde depozita și de unde trimitea cocaină în fiecare colț al pământului.

Investigațiile DEA dezvăluie că porturile venezuelene sunt acum complet în mâinile cartelurilor, iar gestionarea transporturilor este o emanație directă a autorității politice. Răspunsul în fața dovezilor este întotdeauna același: este doar propagandă americană. Și, totuși, există câțiva pocăiți – mai ales Leamsy Salazar, șeful de securitate al lui Chávez – care au furnizat dovezi despre modul în care Venezuela este un stat al traficanților de droguri. Salazar a devenit colaborator al justiției, după ce a fost descoperit de DEA și, când ești descoperit și nu ești rudă cu Maduro, ajungi la închisoare pentru a permite guvernului să spună că este doar un “măr stricat”, nu un întreg sistem.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Venezuela este un stat al traficanților de droguri, cocaina permite intrarea banilor pierduți în criza prețului țițeiului. Oamenii lui Chávez erau toți legați de petrol, oamenii lui Maduro sunt majoritatea legați de traficul de droguri. Răspunzând lui Barack Obama, mâna dreaptă a lui Maduro, Diosdado Cabello, a spus: “Da, suntem o amenințare pentru că suntem socialiști, suntem o amenințare pentru că suntem revoluționari, suntem o amenințare pentru că suntem chaviști, suntem o amenințare pentru că vrem ca poporul să trăiască în pace!”.

Toate sunt doar prostii retorice de la cei care au distrus o țară și au manipulat și au folosit idealurile socialiste. Cei care cred cu adevărat în acești traficanți în numele ideologiei, nu fac decât să creeze o cortină de fum, pentru a-și apăra afacerile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vatican: Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice i-a ridiculizat pe creştini

Vatican: Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice i-a ridiculizat pe creştini La mai bine de o săptămână după ce ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice...

Fostul preşedinte american Jimmy Carter speră să poată vota cu Kamala Harris în noiembrie

Fostul preşedinte american Jimmy Carter speră să poată vota cu Kamala Harris în noiembrie Jimmy Carter, care la 99 de ani este cel mai în...

Peste 40% din apelurile la 112 nu sunt urgențe

Peste 40% din apelurile la 112 nu sunt urgențe Similar cu toate statele în care este implementat Serviciul 112, și Republica Moldova se confruntă cu...

România și alte state au cerut sprijin tehnic în aplicarea Pactului pentru Migrație și Azil

România și alte state au cerut sprijin tehnic în aplicarea Pactului pentru Migrație și Azil După intrarea în vigoare a Pactului privind migrația și azilul și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.