‘Cel mai bun prieten’ al refugiaţilor din Italia a fost ARESTAT

Publicat:

Parchetul din Locri (sud) a anunţat marţi arestarea lui Domenico Lucano, primar al Riace, localitate pionieră în primirea de refugiaţi în sudul Italiei, acesta fiind suspectat de ajutor acordat imigraţiei ilegale, informează AFP, potrivit agerpres.

Parchetul a ordonat o plasare “în arest la domiciliu” împotriva lui Lucano, suspectat de asemenea de nereguli în perceperea de taxe pentru ridicarea gunoiului din localitatea sa, potrivit unui comunicat al autorităţilor judiciare.


Citeşte şi: Trump vorbeşte despre ‘relaţia’ sa cu alcoolul: ‘Aş fi fost un dezastru!’

Lucano este acuzat că a organizat căsătorii de convenienţă între locuitorii satului său şi femei străine, pentru a le obţine acestora din urmă drept de şedere.

Comunicatul citează extrase din interceptări telefonice în care Lucano pare efectiv că acţionează, în cunoştinţă de cauză, împotriva legii în vigoare, calificată drept “stupidă”.

“Vă voi face o carte de identitate, sunt în afara legii, sunt în afara legii căci pentru a putea face cartea de identitate ar trebui să am un permis de şedere încă valabil. În plus, ar trebui să demonstraţi că aveţi reşedinţa în Riace, că aveţi o locuinţă în Riace, (…) îmi asum responsabilitatea şi vă spun că este în regulă”, îi spune el unei femei străine într-o conversaţie înregistrată de anchetatori, potrivit Parchetului.

Citeşte şi: Emmanuel Macron respinge demisia ministrului de Interne

Într-o altă conversaţie citată, el îi sugerează unei nigerience o căsătorie de convenienţă.

În anii 2000, Lucano, primar de stânga, a fost unul dintre primii care a pariat pe primirea de refugiaţi pentru a da un nou suflu localităţii sale de 1.800 de locuitori. De atunci, zeci de afgani, eritreeni sau irakieni s-au instalat în localitate.

Declarat în 2010 al treilea “cel mai bun primar din lume”, citat printre cele 100 de personalităţi cele mai influente de revista Fortune în 2016, Lucano a inspirat un documentar-ficţiune regizat de Wim Wenders şi un film care ar urma să fie difuzat în februarie în Italia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.