Cel mai mic ‘escape room’ din lume este un sicriu

Publicat:

Cel mai mic ‘escape room‘ din lume este un sicriu

Teama de a fi îngropat de viu şi de a rămâne blocat într-un sicriu a bântuit personajele scriitorului Edgar Allan Poe şi a inspirat în prezent ceea ce se anunţă a fi cel mai mic “escape room” (cameră de evadare) din lume – o experienţă cu tematică mortuară, care nu este recomandată persoanelor claustrofobe, informează Reuters joi, potrivit stiripesurse.ro.

Un joc de puzzle live-action dezvoltat de compania spaniolă Horror Box în oraşul Barcelona se intitulează “Catalepsy” (“Catalepsie”), un nume care face trimitere la o afecţiune medicală ce poate fi confundată uşor cu moartea.


Cel mai mic ‘escape room‘ din lume este un sicriu

Participanţii au la dispoziţie 30 de minute pentru a se elibera din interiorul sicriului rezolvând puzzle-uri prin munca în echipă realizată alături de partenerul lor aflat într-un sicriu învecinat, cu care comunică prin intermediul unor difuzoare.

Ei sunt monitorizaţi prin camere de supraveghere de către coordonatoarea de jocuri Aurora Alvarino, care consideră că astfel de “escape room”-uri sunt “o sală de gimnastică pentru minte”.

Citeşte şi: UE ajută R. Moldova să facă față atacurilor hibride ale Rusiei – Stiripesurse.md

Ea a declarat că noua atracţie din Barcelona urmăreşte să recreeze “o situaţie pe care mai devreme sau mai târziu o vom trăi cu toţii: propria înmormântare”.

Miriam Castella, o actriţă în vârstă de 22 de ani selectată de compania Horror Box pentru a face o demonstraţie a jocului, a recunoscut că s-a simţit “puţin cam speriată” după ce capacul sicriului s-a închis.

Cel mai mic ‘escape room‘ din lume este un sicriu

Partenerul ei de demonstraţie, dansatorul de 39 de ani Carlos Granedo, a dezvăluit că a participat la aproximativ 15 camere de evadare în trecut, însă a descris această experienţă ca fiind unică.

În timp ce îşi rezervă biletele, jucătorii pot personaliza mai multe aspecte, inclusiv tipul de sicriu sau dacă doresc să fie “incineraţi” într-o explozie de flăcări virtuale şi fum artificial.

Jocul “Catalepsia” se inspiră din teama de a fi îngropat de viu – sau tafofobie – care era foarte răspândită în secolul al XIX-lea, aşa cum se reflectă în povestirea lui Edgar Allen Poe “Înmormântarea prematură”, care a fost adaptată într-un film în anul 1962. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 19 iulie 2024

Horoscop 19 iulie 2024  Nativii din zodia Taur află veşti importante, în timp ce Peştii îşi găsesc liniştea, potrivit stiripesurse. Horoscop 19 iulie 2024 pentru...

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.