Cel mai nou submarin nuclear rusesc se mută la o bază din Kamceatka

Publicat:

Cel mai nou submarin cu rachete balistice şi cu propulsie nucleară al marinei ruse va fi transferat la o bază permanentă în peninsula Kamceatka în luna august, a transmis miercuri agenţia TASS, citată de Reuters, în contextul în care Moscova îşi consolidează prezenţa militară la Pacific, transmite şi agerpres.

Submarinul ‘Generalissimo Suvorov’, care a intrat în serviciu la sfârşitul lui 2022, este echipat cu până la 16 rachete Bulava, fiecare dintre acestea putând să transporte mai mult de un focos nuclear.


Citeşte şi: Şoferul care a forţat intrarea în Casa Albă a fost inculpat (VIDEO) – Black News

‘Submarinul Generalissimo Suvorov va efectua o tranziţie inter-navală de la Flota Nordică (din Arctica) spre Flota Pacificului în august’, a transmis agenţia TASS, citând o sursă apropiată Ministerului Apărării.

‘Tranziţia va fi realizată de-a lungul Rutei Maritime Nordice, inclusiv în poziţie submersă’, adaugă ştirea TASS.

Rusia îşi întăreşte capacităţile de apărare în vastele sale regiuni din Extremul Orient, învecinat cu zona Asia-Pacific, acuzând Statele Unite de extinderea prezenţei lor în regiune şi provocând preocupări de securitate în Japonia şi alte ţări din zonă.

Citește și: Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi – Black News

‘Generalissimo Suvorov’ este destinat să consolideze forţa Flotei ruse a Pacificului de submarine cu propulsie nucleară la baza de submarine Rîbacii din peninsula Kamceatka, au relatat anterior agenţiile ruse.

Conform acestora, submarinul este al şaselea din clasa Borei de submersibile de mai mici dimensiuni şi mai greu de depistat, şi care vor înlocui generaţiile anterioare de submarine dotate cu rachete balistice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.