Cel puțin 10 atacuri teroriste dejucate în Europa anul trecut de serviciile secrete occidentale – raport

Publicat:

Cel puțin 10 atacuri teroriste dejucate în Europa anul trecut de serviciile secrete occidentale – raport

Serviciile secrete occidentale au prevenit cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa anul trecut, iar actualul război dintre Israel și gruparea Hamas a crescut amenințarea unor noi agresiuni, a arătat marți agenția olandeză de informații AIVD într-un raport.

Atacurile dejucate au inclus un plan de înjunghiere a unor persoane la întâmplare, asalturi asupra unor clădiri și agresiuni la diferite evenimente, a precizat AIVD în raportul său anual, fără a da însă detalii, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

“Au existat două teme principale pentru inițierea unor astfel de atacuri: distrugerea Coranului în Olanda și în alte țări europene și conflictul dintre Israel și Hamas”, se arată în raport, potrivit Reuters.

Au fost însă și atacuri care nu au putut fi prevenite.

În octombrie, doi fani suedezi ai unei echipe de fotbal au fost împușcați mortal la Bruxelles de către un membru al Statului Islamic. Tot în octombrie, un tânăr de 20 de ani a înjunghiat mortal un profesor și a rănit grav alte două persoane într-un atac la o școală din orașul Arras, în nordul Franței.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Agenția olandeză de informații nu a precizat câte dintre atacurile dejucate ar fi urmat să se producă după ce a început războiul dintre Israel și Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat...

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.