Cel puţin 10 morţi şi 18 dispăruţi într-o avalanşă în Himalaya – VIDEO

Publicat:

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa în partea indiană a Himalaya şi 18 sunt în continuare date dispărute, potrivit unui nou bilanţ publicat miercuri de poliţie după ce în ziua precedentă o avalanşă a surprins un grup de alpinişti, informează AFP, potrivit agerpres.

Grupul de alpinişti era format din 34 de elevi ai unui institut local de alpinism – Nehru Institute of Mountaineering -, şapte instructori şi o infirmieră.


Citeşte şi: Un autobuz plin cu pasageri A CĂZUT într-o prăpastie din India! Cel puţin 25 de oameni au murit! – Black News

Moartea a patru dintre ei a fost confirmată marţi după o avalanşă produsă în apropiere de vârful muntelui Draupadi ka Danda-II, la o altitudine de 4.880 de metri, în statul Uttarakhand (nord).

Căutările, întrerupte marţi seară din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au fost reluate miercuri dimineaţă.

”Echipele de salvatori au descoperit 10 trupuri”, a precizat miercuri pe Twitter poliţia din statul Uttarakhand.

Potrivit poliţiei, 14 persoane au fost salvate dintre care cinci sunt tratate într-un spital districtual din oraşul învecinat Uttarkashi.

În imaginile poliţiei apar câţiva dintre supravieţuitori care sosesc pe jos în oraş, escortaţi de ofiţeri.

Prim-ministrul Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami, a confirmat pe Twitter că alpinista veterană Savita Kanswal, membru al echipei de instructori, se numără printre cei decedaţi. Mai devreme anul acesta, ea a ajuns pe vârful munţilor Everest şi Makulu în doar 16 zile, un record feminin.

Două elicoptere ale armatei aeriene au fost mobilizate la faţa locului pentru a ajuta la căutări, a declarat pentru AFP Devendra Singh Patwal, responsabil pentru gestionarea catastrofelor.

Purtătorul de cuvânt al agenţiei naţionale pentru catastrofe naturale, Ridhim Aggarwal, a declarat pentru AFP că alpiniştii au rămas blocaţi într-o crevasă după avalanşă.

În august, trupul unui alpinist a fost regăsit la două luni după ce a căzut într-o crevasă în timp ce traversa un gheţar în Himachal Pradesh, un alt stat din nordul Indiei.

Săptămâna trecută, trupul neînsufleţit al celebrei alpiniste şi schioare americane Hilaree Nelson a fost descoperit pe versanţii Manaslu, un munte din Nepal. Dispariţia ei a fost semnalată în timp ce cobora cu schiurile vârful aflat pe locul al optulea ca altitudine din lume.

Citeşte şi: Putin a promulgat legea privind anexarea a patru regiuni ucrainene – Black News

În ziua accidentului, o avalanşă a îngropat taberele 3 şi 4 instalate pe acest munte cu o înălţime de 8.163 de metri, în urma căreia alpinista nepaleză Anup Rai a murit, iar zeci de persoane au fost rănite.

Nu există studii care să cuantifice impactul schimbărilor climatice asupra Himalaya, dar alpiniştii au observat o lărgire a crevaselor, prezenţa apei în zonele anterior înzăpezite şi înmulţirea lacurilor glaciare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.