Cel puţin 11 oameni au murit în Pakistan din cauza ploilor pre-musonice

Publicat:

Cel puţin 11 oameni au murit în Pakistan în timpul unor furtuni însoţite de ploi torenţiale, au anunţat luni oficiali din această ţară, citaţi de DPA, potrivit agerpres.  

Şapte decese au fost cauzate de fulgere produse în provincia Punjab din centrul Pakistanului în ultimele 24 de ore, a precizat Farooq Ahamad, purtător de cuvânt al Departamentului de intervenţii şi salvare.


Citește și :  Prigojin NU a scăpat de dosarul penal pentru rebeliune armată

Potrivit aceluiaşi oficial pakistanez, alte 14 persoane au fost rănite în incidente asociate ploilor care au căzut în mai multe zone ale aceleiaşi provincii.

Pakistanul se confruntă în prezent cu precipitaţii pre-musonice, după un val de caniculă ce a cuprins ţara săptămâna trecută, când temperaturile au ajuns la valori foarte ridicate.

Departamentul de Meteorologie din Pakistan (PMD) a avertizat că precipitaţiile abundente ar putea cauza inundaţii urbane, viituri şi alunecări de teren.

Ministrul pentru schimbări climatice Sherry Rehman a dezvăluit că departamentele vizate au fost instruite să rămână în stare de alertă pe durata acestor precipitaţii, care ar urma să cadă până pe 30 iunie.

Sherry Rehman le-a cerut compatrioţilor ei să păstreze o distanţă sigură faţă de infrastructurile slăbite, stâlpii de electricitate şi cursurile de apă în timpul ploilor şi vânturilor puternice, pentru a evita orice risc de accident.

Cu toate acestea, Pakistanul se aşteaptă să primească în acest an precipitaţii musonice sub valorile medii multianuale.

Peste 1.700 de oameni au murit şi peste 33 de milioane de locuitori din această ţară au fost afectaţi de inundaţiile devastatoare declanşate anul trecut de un sezon musonic ieşit din tipare.

Citește și : Montrealul se sufocă sub un nor gros fum şi are cel mai poluat din lume – VIDEO

Pakistanul este responsabil pentru mai puţin de 1% din emisiile globale de carbon, însă se numără printre cele mai vulnerabile 10 ţări din lume din cauza schimbărilor climatice.

Viiturile, eroziunea solului, aversele, secetele şi smogul care afectează calitatea aerului s-au intensificat în Pakistan în ultimii ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova Serviciul Hidrometeorologic de Stat este singura instituție autorizată din Moldova, cu specialiști calificați,...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă Vremea caniculară se menține în zilele de sâmbătă și duminică. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.