Cel puțin 17 morți după incendiul la depozitul de carburanți în Indonezia

Publicat:

Cel puțin 17 persoane, inclusiv doi copii, au murit în urma incendiului la depozitul de carburanți din Jakarta. Alte 60 de persoane rănite și sute de oameni au fost evacuați după incendiul de la depozitul Plumpang al Pertamina, potrivit The Guardian, informează mediafax.

Doi copii sunt printre cele 17 persoane ucise în urma unui incendiu la un depozit de combustibil din Jakarta, iar alte 60 de persoane sunt rănite și sute de persoane evacuate în urma incendiului la depozitul Plumpang al Pertamina.


Citește și : Biden a fost operat cu succes de o leziune canceroasă ‘minoră’ a pielii

Trei persoane sunt în continuare date dispărute în urma incendiului de vineri seară de la depozitul Plumpang al companiei energetice de stat Pertamina din nordul Jakartei, iar a doua zi, oficialii indonezieni au cerut un audit al „tuturor instalațiilor și infrastructurilor de combustibil” din țară.

Șaizeci de persoane au fost rănite, multe dintre ele având arsuri grave, în timp ce alte sute de persoane care locuiau în zonele rezidențiale din apropierea depozitului au trebuit să fie evacuate.

„A început cu un miros foarte puternic. Era atât de puternic încât abia puteam respira”, a declarat martorul Swastono Aji.

„Apoi plecam din această zonă când am auzit brusc o explozie foarte puternică”.

Vicepreședintele Indoneziei, Ma’ruf Amin, a vizitat locul sâmbătă și a confirmat că 17 persoane au fost ucise și alte 60 au fost rănite.

El a sugerat ca depozitul să fie mutat departe de cartierele rezidențiale.

„Sper ca acest depozit să poată fi mutat… astfel încât să fie mai sigur și această zonă să fie rearanjată astfel încât să îndeplinească cerințele unui cartier adecvat în capitală”, a declarat el.

Șeful poliției naționale, Listyo Sigit, care a vorbit, de asemenea, la fața locului, a declarat că cel puțin trei persoane sunt încă dispărute.

Înalții oficiali au cerut o anchetă privind cauza incendiului și un audit al instalațiilor energetice ale țării, după mai multe incendii recente.

„După ce am avut mai multe incendii… este clar că trebuie să auditam toate instalațiile și infrastructurile de combustibil, în special rezervoarele și rafinăriile”, a declarat sâmbătă Sugeng Suparwoto, șeful comisiei parlamentare pentru energie, la postul local de televiziune Metro TV.

În 2021, un incendiu a izbucnit la rafinăria Balongan din Java de Vest, deținută tot de Pertamina și una dintre cele mai mari instalații de acest tip din Indonezia. Au mai fost incendii la același depozit în 2009 și 2014, când flăcările s-au extins la 40 de case din apropiere. Nu au fost raportate victime în niciunul dintre aceste cazuri.

Erick Thohir, ministrul întreprinderilor de stat, a declarat într-o postare pe Instagram vineri noaptea: „Am instruit Pertamina să investigheze imediat acest caz și ne concentrăm acum pe ajutorarea oamenilor. Trebuie să existe o evaluare operațională în viitor”.

În dimineața de după incendiu, casele îngrămădite pe gardurile de sârmă ghimpată ale instalației Pertamina erau distruse și înnegrite, iar multe mașini arse. Un copil stătea în mijlocul dărâmăturilor, examinând scena pârjolită în timp ce lucrătorii de urgență evacuau unul dintre morți într-un sac de cadavre.

Citește și : Exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni

„A fost ca o bombă, a fost ca o mini-apocalipsă. A fost de neimaginat”, a declarat martorul Jamilul Asror, în vârstă de 45 de ani, care a cerut autorităților să relocheze oamenii. „Pertamina este nesăbuită. Acest depozit este mult prea aproape”.

Imaginile difuzate vineri seară arătau oameni țipând și fugind pe drumuri înguste, cu un infern care aprindea cerul în spatele lor. O minge de foc a putut fi văzută pe linia orizontului din nordul Jakartei, cu sirenele care se auzeau pe fundal.

Armata și Pertamina au declarat că investighează cauza tragediei. Șeful pompierilor și salvatorilor din Jakarta, Satriadi Gunawan, a declarat că pompierii au primit inițial informații că o țeavă a explodat la depozit.

Directorul executiv al companiei de petrol și gaze, Nicke Widyawati, a declarat că aprovizionarea cu combustibil a țării nu a fost întreruptă.

Guvernatorul interimar al Jakartei, Heru Budi Hartono, a declarat că guvernul va plăti pentru tratamentul răniților, dintre care mulți au rămas în spital sâmbătă.

Crucea Roșie din nordul Jakartei a declarat că 342 de persoane au fost evacuate și că au fost instalate patru corturi pentru persoanele strămutate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.