Cel puţin 21 de morţi în urma unor viituri produse în sudul Somaliei

Publicat:

Viiturile provocate de ploi abundente în sudul Somaliei au ucis cel puţin 21 de persoane, au strămutat peste 100.000 de locuitori şi au distrus numeroase proprietăţi în ultimele două săptămâni, a anunţat luni agenţia umanitară a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), transmite agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a declarat că s-au înregistrat decese în districtul Bardhere, cel mai grav afectat din regiunea Gedo, care s-a confruntat cu precipitaţii abundente în ultimele zile.


Citește și: Zelenski va efectua o vizită oficială în Polonia

“Inundaţiile au distrus, de asemenea, şase unităţi sanitare, 200 de latrine şi patru şcoli”, a indicat OCHA în cel mai recent raport referitor la viiturile din Somalia.

Peste 1.000 de hectare de terenuri agricole au fost inundate şi a fost dispusă sistarea cursurilor în şcoli, care afectează peste 3.000 de copii.

Inundaţiile au intervenit într-un moment în care Somalia se confruntă cu o secetă gravă, peste 8,25 milioane de persoane necesitând asistenţă umanitară din cauza acesteia.

Potrivit OCHA, peste 13.000 de familii (aproximativ 78.000 de persoane) au fost afectate, adăposturile a 8.945 de familii (aproximativ 53.600 de persoane) fiind avariate sau distruse, conform unei evaluări efectuate de parteneri şi autorităţi din Bardhere.

Citește și: Rusia dă vina pe Navalnîi şi Ucraina pentru asasinarea lui Tatarski: ‘Este un atentat terorist!’

Ploile abundente şi inundaţiile vin după cinci sezoane secetoase. Peste 1,4 milioane de somalezi au fost strămutaţi din cauza secetei, iar 3,8 milioane de animale au murit de la jumătatea anului 2021, a declarat agenţia ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului față de două posturi TV afiliate oligarhului Ilan Șor

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului față de două posturi TV afiliate oligarhului Ilan Șor Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a acordat câștig de cauză Consiliului...

MEC va sesiza CNA după neregulile depistate la Școala Profesională din Alexăndreni

MEC va sesiza CNA după neregulile depistate la Școala Profesională din Alexăndreni Ministerul Educației și Cercetării va sesiza Centrul Național Anticorupție (CNA) privind neregulile depistate...

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii de soldaţi mobilizaţi

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii de soldaţi mobilizaţi Aproximativ zece soţii de soldaţi ruşi mobilizaţi în Ucraina s-au adunat luni...

Dodon afirmă că a susținut România la Campionatul European de Fotbal 2024

Dodon afirmă că a susținut România la Campionatul European de Fotbal 2024 Igor Dodon, liderul PSRM, afirmă că a susținut România la acest campionat european....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.