Cel puţin 289 de agenţi de poliţie au fost răniţi în violenţele din Catalonia

Publicat:

Un număr de 289 de agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în cursul manifestaţiilor violente care au avut loc în Catalonia după recenta condamnare la închisoare a liderilor pro-independenţă, transmite vineri AFP, care citează guvernul spaniol, potrivit agerpres.

Cea mai mare parte dintre aceşti răniţi, 226, au fost deja înregistraţi în bilanţul oficial de 593 de răniţi care au primit asistenţă din partea serviciilor de urgenţă ale guvernului regional catalan între 14 şi 20 octombrie. Doi poliţişti răniţi sunt încă internaţi.


Citește și : Boris Johnson: ‘A venit momentul ca Jeremy Corbyn să se comporte ca un bărbat’

Pe reţelele sociale au circulat informaţii eronate în sensul că toate aceste aproape 600 de persoane au fost rănite de către poliţişti, notează France Presse.

Între cei 289 de poliţişti răniţi în ciocnirile cu manifestanţii violenţi care au aruncat cu pietre de pavaj, sticle incendiare şi bile de oţel se numără 154 membri ai Mossos d’Esquadra (poliţia regională), 134 de membri ai poliţiei naţionale şi un poliţist din alt corp, a precizat purtătoarea de cuvânt guvernamentală Isabel Celaa.

Serviciile de urgenţă catalane SEM au publicat la 22 octombrie un comunicat potrivit căruia au acordat asistenţă unui număr de 593 de persoane, dintre care 226 poliţişti, 116 din Mossos d’Esquadra şi 110 din poliţia naţională.

Patru manifestanţi şi-au pierdut un ochi şi trei dintre ei sunt în continuare în stare gravă, a indicat directoarea Departamentului pentru sănătate din Catalonia, Alba Verges.

Ministerul de Interne spaniol a explicat pentru France Presse că cel mai nou bilanţ al poliţiştilor răniţi este mai mare decât cel anunţat de SEM pentru că unii dintre ei au primit îngrijiri în clinici private.

Organizaţia pro-independenţă Adunarea naţională catalană a dat publicităţii un comunicat în franceză şi engleză în care afirmă că, potrivit Departamentului regional al sănătăţii, “sunt 579 de răniţi victime ale violenţelor poliţiei”.

Citește și : Trump amenință Turcia cu noi sancțiuni daca reia atacurile împotriva kurzilor

La rândul său, centrul pentru drepturile omului Iridia a transmis pe Twitter, la 20 octombrie, că “bilanţul celor şase zile de reprimare a manifestaţiilor din Catalonia este de aproape 200 de arestări, 22 de încarcerări şi aproape 600 de răniţi”.

Purtătoarea de cuvânt de la Madrid a menţionat că au fost reţinute peste 200 de persoane, 134 de adulţi şi 15 minori au compărut deja în faţa unui judecător şi 31 au fost trimişi la închisoare, iar dintre minori 14 au fost lăsaţi în libertate supravegheată şi unul a fost plasat într-un centru de detenţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.