Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin 2 ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene

Publicat:

Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin două ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanță una de cealaltă, potrivit autorităților , informează mediafax.

Migranții subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.


Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcațiuni cu migranți în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcațiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC.

Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranților africani fără documente.

Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleșiți, după ce un număr record de 2.500 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore.

Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaș de refugiați sosind pe coastele sale.

Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranții care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puțin 12.000 de migranți care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranților, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenției de știri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reținut peste 3.000 de migranți.

Într-un discurs controversat de luna trecută, președintele tunisian i-a acuzat pe migranții din Africa Subsahariană care trăiesc în țară că au provocat un val de infracțiuni și i-a descris ca fiind o amenințare demografică.

Comentariile lui Kais Saied au fost criticate pe scară largă de Uniunea Africană și denunțate ca “discurs de ură rasist” de către grupurile pentru drepturile omului.

Aceste comentarii i-au făcut pe unii africani subsaharieni din Tunisia să trăiască cu teamă, unii dintre ei afirmând că au observat o creștere a incidentelor rasiste.

Acest lucru a determinat unele țări, precum Coasta de Fildeș și Guineea, să își repatrieze cetățenii din cauza climatului de intoleranță crescut în Tunisia.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

 

Economia tunisiană se află într-o stare precară și se confruntă cu o criză după ce negocierile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) s-au blocat.

Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat, de asemenea, că Tunisia trebuie să ajungă urgent la un acord de salvare cu FMI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.