Cel puţin 33 de morţi în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Nepal

Publicat:

Cel puţin 33 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren înregistrate în vestul Nepalului în ultima săptămână, a anunţat presa locală, potrivit BBC şi agerpres.

Cea mai mare cantitate de ploi musonice a lovit provincia Karnali din nord-vest, unde mii de locuitori au fost evacuaţi, au declarat oficialii.


Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

Sute de case au fost avariate în urma avalanşelor şi inundaţiilor.

Cel puţin 22 de persoane sunt încă dispărute în întreaga provincie şi alte zeci sunt rănite.

Salvatorii au descris dificultăţile de a ajunge în regiunea muntoasă pe fondul ploilor continue.

“Am deplasat poliţişti pe teren. Am mobilizat un elicopter pentru salvare aeriană din Surkhet”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Annapurna Post.

“Cu toate acestea, din păcate, din cauza faptului că vremea nu se ameliorează, nu se înregistrează progrese aşa cum se aştepta”, a adăugat el.

Cele mai multe relatări privind persoanele dispărute au venit din districtul de joasă altitudine Kalikot. Mii de persoane au fost evacuate din casele lor în ultima săptămână, pe fondul avertismentelor de ploi intense.

În unele zone din provincie, râul Karnali a crescut la peste 12 metri, au declarat autorităţile. Mai multe poduri suspendate peste râu au fost, de asemenea, luate de ape, a relatat presa locală.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Între timp, agenţiile umanitare ale ONU au declarat că distribuie alimente şi medicamente în cele mai afectate comunităţi din vestul Nepalului.

Ţara se apropie de sfârşitul sezonului musonic, care începe de obicei în iunie şi se încheie în octombrie.

Cel puţin 110 persoane au murit în acest an în urma unor dezastre cauzate de ploi, potrivit Centrului naţional pentru operaţiuni de urgenţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.