X

Cel puţin 4 morţi şi 4 dispăruţi în urma intemperiilor din Nicaragua

Patru persoane au murit, iar alte patru au fost date dispărute în Nicaragua în urma unor alunecări de teren şi inundaţii provocate de ploile abundente care au afectat ţara, a anunţat vineri o sursă oficială, informează sâmbătă AFP, potrivit agerpres.

Două persoane au murit vineri după o alunecare de teren produsă în El Jilquero, în municipiul Wiwili situat în departamentul Jinotega (nord), potrivit unui comunicat emis de Sistemul naţional pentru prevenirea dezastrelor (Sinapred).

Citește și : Emisarii SUA, Coreii de Sud şi Japoniei au avut o întâlnire la Seul

În acelaşi departament, patru membri ai unei familii au fost surprinşi de o alunecare de teren în Runflin de Bocay, a adăugat Sinapred fără a preciza data. Ambii părinţi sunt morţi, iar cei doi copii ai lor, în vârstă de opt luni, respectiv doi ani, au fost daţi dispăruţi. Potrivit media locale, alunecarea de teren s-a produs miercuri dimineaţă.

În localitatea Pie del Cerro Gacho din acelaşi departament, ploile au provocat prăbuşirea a două case, ai căror doi proprietari sunt daţi dispăruţi, potrivit Sinapred.

Instituţia estimează că aproximativ o sută de gospodării au fost afectate de ploi, ca şi două poduri suspendate şi şapte kilometri de conducte de apă potabilă ce deservesc cel puţin douăsprezece comunităţi din nordul ţării.

Citește și : Ziua 100 de război în Ucraina! Ruşii îşi concentrează toate forţele asupra Donbasului

Tags: El JilqueroNicaraguaploiWiwili
Categorii: Știrile zilei