Cel puţin 42 de morţi în urma inundaţiilor musonice din Bangladesh şi India

Publicat:

Cel puţin 25 de persoane au murit lovite de fulgere sau în urma unor alunecări de teren produse în weekend în Bangladesh, în timp ce milioane de locuitori au rămas izolaţi sau fără adăpost în regiunile joase din nord-est, afectate de cele mai grave inundaţii musonice din istoria recentă a ţării, au anunţat autorităţile, informează duminică Reuters, potrivit agerpres.  

În statul vecin Assam din India, cel puţin 17 persoane au murit în timpul unui episod de inundaţii care a debutat în luna aceasta, au declarat duminică reprezentanţi din poliţie.


Citește și : Olanda şi-a retras obiecţiile faţă de acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Ucraina

Multe dintre cursurile de apă din Bangladesh s-au umflat atingând niveluri periculoase, iar scurgerile abundente de apă pe versanţii indieni au înrăutăţit situaţia, a spus Arifuzzaman Bhuiyan, directorul Centrului de prognoză şi avertizare la inundaţii.

Mii de poliţişti şi militari au fost desfăşuraţi în mai multe zone ale ţării pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare.

Aproximativ 105.000 de locuitori au fost evacuaţi până în prezent, însă reprezentaţi din poliţie au estimat că peste patru milioane de persoane erau în continuare izolate.

Autorităţile regionale au declarat că aproximativ 3,1 milioane de persoane au fost strămutate, dintre care 200.000 au fost cazate în adăposturi improvizate pe terasamente înălţate sau în alte zone înalte.

Citește și : Olaf Scholz: ‘Este necesară menţinerea dialogului cu preşedintele rus Vladimir Putin’

Bangladesh şi India au cunoscut în ultimii ani o intensificare a fenomenelor meteorologice extreme, care au provocat pagube pe scară largă.

Activiştii de mediu au atras atenţia că schimbările climatice ar putea cauza mai multe dezastre, cu precădere în zonele joase şi cu populaţie densă din Bangladesh.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.