X

Cel puțin două cazuri de corupere a alegătorilor, înregistrate la Chișinău și Bălți (Promo-LEX)

Cel puțin două cazuri de corupere a alegătorilor sunt raportate de observatorii Promo-LEX. Unul dintre ele a avut loc în sectorul Buiucani al Capitalei, iar al doilea – la Bălți.

În Chișinău, două persoane s-ar fi aflat la 50 de metri de secția de votare. Din spusele alegătorilor, aceștia ar fi împărțit bani pentru alegerea candidatului unui partid. Poliția a intervenit și le-a escortat la sector, pentru documentare.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

La Bălți, din discuțiile membrilor unei secții de votare, în preajma instituției s-ar fi aflat un microbuz. În vehicul, cetățenilor li s-ar fi oferit remunerare dacă prezentau fotografia buletinului de votat cu ștampila aplicată.

Conform Comisiei Electorale Centrale, până la 19:00 au fost recepționate informații despre peste 220 de încălcări, printre care 50 de cazuri de transportare organizată, 11 situații de bănuială privind coruperea alegătorilor, două cazuri privind împiedicarea exercitării dreptului la vot și a activității organului electoral și un caz referitor la deteriorarea buletinului de vot, zeci de cazuri de fotografiere a buletinului, dar și peste 60 de cazuri privind alte tipuri de încălcări ale procesului electoral.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Tags: BalţichisinaucoruperePromo Lex
Categorii: PoliticăȘtirile zilei