Cel puţin trei civili ucişi de o rachetă ucraineană asupra oraşului Doneţk (primar)

Publicat:

Cel puţin trei civili ucişi de o rachetă ucraineană asupra oraşului Doneţk (primar)

O rachetă ucraineană trasă luni asupra oraşului Doneţk controlat de ruşi în estul Ucrainei a ucis cel puţin trei civili, a anunţat Aleksei Kulemzin, primarul instalat de Rusia, citat de Reuters.

Imagini neverificate circulând pe reţelele sociale arătau o maşină în flăcări şi ceea ce păreau a fi două cadavre întinse pe o stradă, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Reuters nu a putut verifica imediat declaraţia lui Kulemzin.

La rândul său, agenţia France Presse îl citează pe şeful ocupaţiei ruse a regiunii, Denis Puşilin, anunţând că cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte trei rănite luni într-un atac ucrainean asupra Doneţkului, marele oraş din Donbas aflat sub controlul ruşilor.

“Potrivit datelor preliminare, trei persoane au fost ucise în bombardamentele inamice ale cartierului Kalininski din Doneţk cu (lansatoarele de rachete multiple sovietice) Grad”, a scris el pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Potrivit responsabilului citat, care a oferit puţine detalii în această etapă, “alţi trei civili” au fost “uşor răniţi” în acest atac ucrainean care “a avariat două clădiri rezidenţiale şi cel puţin trei infrastructuri civile”.

Într-un video postat pe reţelele sociale de un jurnalist al televiziunii ruse, trei cadavre puteau fi văzute întinse lângă maşini carbonizate, notează AFP.

Alături, o clădire pe care erau arborate steagul Rusiei şi cel al autoproclamatei Republici Populare Doneţk (DNR), rămăsese fără ferestrele de la parter.

Situat la aproximativ douăzeci de kilometri de linia frontului, oraşul Doneţk a intrat sub controlul separatiştilor proruşi în 2014 şi de atunci este bombardat regulat de armata ucraineană.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

Pe 21 ianuarie, o lovitură ucraineană asupra Doneţkului a provocat cel puţin 27 de morţi şi 25 de răniţi, unul dintre bilanţurile cele mai ridicate în acest oraş după februarie 2022.

În ajunul Anului Nou, patru persoane au fost ucise în Doneţk şi alte treisprezece rănite, inclusiv jurnalişti, potrivit autorităţilor regionale instalate de Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei Ciclistul norvegian Andre Drege a murit sâmbătă, în timpul...

Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei;14 morţi

Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei;14 morţi Un grav accident rutier a avut loc în nord-vestul Ucrainei şi s-a soldat cu moartea a 14 persoane,...

Pe 20 iulie va avea loc Campionatul de tenis de masă pentru amatori

Pe 20 iulie va avea loc Campionatul de tenis de masă pentru amatori Primăria municipiului Chișinău invită toți doritorii să se alăture Campionatului de tenis...

Ucraina a devenit un sac fără fund. Banii merg aproape în totalitate spre armată și tot nu ajung. Se pregătesc creșteri de taxe și...

Ucraina a devenit un sac fără fund. Banii merg aproape în totalitate spre armată și tot nu ajung. Se pregătesc creșteri de taxe și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.