Cel puţin trei morţi în urma unor lovituri aeriene ruse în vestul Ucrainei

Publicat:

Rusia a lansat un atac aerian la scară largă asupra regiunii Lviv din vestul Ucrainei şi a regiunii Volîn din nord-vestul ţării, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor câteva zeci, au declarat oficiali ucraineni, relatează Reuters.

Trei oameni au fost ucişi şi mai mulţi spitalizaţi la Luţk după ce sediul unei firme a fost lovit, a anunţat pe Telegram Iurii Pohulîaiko, guvernatorul regiunii Volîn, al cărei centru administrativ este Luţk, potrivit agerpres.


Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

Regiunea Volîn se învecinează cu Polonia, ţară membră NATO, la vest.

În regiunea Lviv atacul aerian rusesc nu s-a soldat cu victime, potrivit informaţiilor preliminare, dar peste 100 de clădiri rezidenţiale au fost avariate, 500 de geamuri sparte şi terenul de joacă al unei grădiniţe distrus.

“Multe rachete au fost doborîte, dar au fost şi unele care şi-au atins ţinta în Lviv”, a postat primarul oraşului pe Telegram, adăugând că s-au dat ordine pentru evacuarea cel puţin a unui bloc de locuinţe în flăcări.

Andrii Sadovîi a postat o înregistrare video realizată în craterul din faţa unei clădiri cu mai multe etaje cu toate ferestrele distruse şi printre dărâmăturile a ceea ce părea a fi un loc de joacă.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat că au distrus 16 dintre cele 28 de rachete lansate de Rusia.

Anterior, guvernatorul regiunii Lviv, Maksim Koziţki, a declarat că “grupuri de rachete ruseşti” se îndreaptă spre regiunea sa.

Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

Media ucrainene au relatat că potrivit informaţiilor iniţiale atacul de marţi a fost cel mai mare atac aerian asupra regiunii Lviv de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Alerte de raiduri aeriene au fost emise pentru întreaga Ucraină timp de circa două ore la ora 02.00 (23.00 GMT).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată Armata rusă a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, dar...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a sosit la Kiev joi, la nici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.