Cel puţin trei morţi în vestul Haiti, în urma unui seism de 4,9 grade

Publicat:

Cel puţin trei persoane au murit, iar 28 au fost rănite marţi, în vestul Haiti, în urma unui seism, a anunţat un birou local al Protecţiei civile, potrivit AFP, scrie agerpres.   

”Ca bilanţ parţial, am înregistrat deja 3 morţi. Sunt membrii aceleiaşi familii şi şi-au pierdut viaţa după ce locuinţa lor s-a prăbuşit”, a precizat pentru AFP Christine Monquélé, oficial din cadrul Protecţiei civile în departamentul Grand’Anse.


Citește și : Barajul care alimentează cu apă centrala nucleară de la Zaporojie a fost ARUNCAT în AER

”Am înregistrat de asemenea 28 de răniţi”, a adăugat ea, precizând că vor continua căutările ”altor eventuali răniţi”.

Seismul, cu magnitudinea 4,9 potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), s-a produs la scurt timp după ora locală 05:00 (09:00 GMT) la o adâncime de 10 kilometri şi la circa 9 kilometri în largul coastelor peninsulei din sud-vestul acestei ţări din Marea Caraibelor, afectată în mod regulat de seisme devastatoare.

Peninsula sud-vestică a fost deja devastată în august 2021 de un puternic seism cu magnitudinea 7,2, care a ucis peste 2.200 de persoane şi a provocat distrugerea a peste 130.000 de locuinţe.

În 2010, un seism cu magnitudinea 7 a făcut peste 200.000 de morţi în această ţară. Cutremurul a transformat capitala Port-au-Prince în ruine şi a lăsat fără locuinţe 1,5 milioane de persoane.

Citește și : Bolsonaro vizat la sfârşitul lui iunie de un proces care îi pune în pericol eligibilitatea

Intemperii puternice s-au produs de asemenea pe teritoriul ţării în weekendul trecut, în urma cărora 42 de persoane au decedat, iar 11 sunt date dispărute, potrivit bilanţului comunicat luni de Protecţia civilă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Subvenții mai accesibile pentru agricultori

Subvenții mai accesibile pentru agricultori Guvernul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori. Un set de înlesniri privind subvenționarea în agricultură și mediul rural...

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive În doar jumătate de an, instituția responsabilă de securitatea cibernetică a R. Moldova...

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar În fruntea Biroului Interpol Moldova urmează să fie numit un șef interimar după ce Viorel Țentiu,...

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat 420 pachete de țigări în trenul Chișinău-București....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.