Cele cinci fraze folosite care îi fac pe angajați să se simtă ‘fericiți și împliniți la locul de muncă’

Publicat:

Cele cinci fraze folosite care îi fac pe angajați să se simtă ‘fericiți și împliniți la locul de muncă’

Compania finlandeză Framery are aproximativ 400 de angajați, iar directorul folosește, zilnic, cinci fraze pentru ca angajații firmei să se simtă „fericiți și împliniți la locul de muncă”. Nu degeaba Finlanda este considerată cea mai fericită țară din lume. 

Comunicarea deschisă, munca în echipă și, poate cel mai mult, bunăstarea angajaților, sunt priorități importante la Framery, o companie de producție cu sediul în Tampere, Finlanda, care construiește cabine izolate fonic pentru spații de birouri, notează publicația cnbc.


Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

La urma urmei, Finlanda este cea mai fericită țară din lume pentru al șaptelea an consecutiv, conform ultimului Raport mondial al fericirii, potrivit stiripesurse.

În calitate de șefă a departamentului de personal și cultură al companiei, Anni Hallila, se străduiește să se asigure că angajații se simt fericiți și împliniți la locul de muncă.

Ea spune că ea și echipa sa folosesc câteva fraze comune pentru a crea un mediu în care angajații se pot dezvolta la locul de muncă.

1. Persoana care pune întrebări nu se va abate de la cale.

Locurile de muncă finlandeze tind să aibă o ierarhie plată, în care colaboratorii individuali se simt la fel de împuterniciți să își exprime gândurile despre afacere ca și directorii executivi și alți lideri de rang înalt.

Această frază evidențiază această mentalitate și arată cum un mediu de încredere, în care oamenii se simt liberi să își împărtășească opiniile, este un beneficiu pentru organizație în general.

Este nevoie de oameni de la toate gradele unei organizații pentru a ridica probleme și a găsi soluții, explică Hallila: „Dacă există o linie de comunicare deschisă în care oricine poate pune întrebări, fie că este vorba de directorul general sau de oricine din companie, atunci va exista o cale de urmat”.

Potrivit sursei citate, lucrătorii de la Framery sunt încurajați să vorbească despre problemele la care lucrează, precum și despre obiectivele companiei în ansamblu.

„Pot să pun orice întrebare pe care trebuie să o pun pentru a reuși în rolul meu sau să pun întrebări pentru binele companiei”, spune Hallila.

„Așa că, chiar dacă nu este treaba mea și văd ceva ce ar trebui abordat, am responsabilitatea de a pune întrebările pentru ca noi să nu ne abatem de la calea cea bună ca și companie.”

2. O persoană nebună face multă muncă; o persoană inteligentă scapă cu mai puțin.

Cu alte cuvinte: lcrează mai inteligent, nu mai mult. Liderii sunt încurajați să își ajute angajații să lucreze cu această mentalitate, spune Hallila.

Șefii ar trebui să fie clari în așteptările lor și să gestioneze în așa fel încât angajații lor să poată rămâne concentrați pe prioritățile de afaceri care contează cel mai mult.

„Poți să muncești și să muncești și să muncești”, spune ea, „dar este discutabil dacă realizezi mai mult cu adevărat”.

De multe ori, obiectivul final sprijină atât satisfacerea unei nevoi de afaceri, cât și realizarea acesteia într-un mod ușor de gestionat.

„Nu este vorba de a fi leneș”, spune Hallila. „Este vorba despre a fi inteligent cu privire la ceea ce te concentrezi și de a scăpa cu mai puțin într-un mod în care să poți avea un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată.”

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

3. Puneți pisica pe masă.

Hallila spune că această frază este folosită într-un mod similar cu abordarea elefantului din cameră – adică, abordați problema de afaceri în cauză, în loc să o lăsați să alunece.

„Este vorba despre a crede într-o cultură de lucru în care pisica este problema care trebuie pusă pe masă și pentru ca oamenii să poată avea o discuție deschisă și de încredere despre orice problemă”, spune ea.

Mai simplu, „noi credem că lucrurile se rezolvă atunci când sunt discutate”, adaugă ea.

4. Tot ceea ce lași în urmă, vei găsi în fața ta.

Pe de altă parte, această frază sugerează că lăsarea unei probleme nesupravegheate nu va deveni o problemă decât mai târziu.

„Dacă lași problemele în urma ta, le vei găsi în fața ta la un alt moment dat Așa că singura modalitate de a le gestiona este să le abordezi efectiv atunci când sunt aduse în discuție”, afirmă Hallila

5. Mergi spre copac cu spatele mai întâi.

Această frază vizualizează ceea ce se întâmplă atunci când nu planifici în avans sau nu te gândești la consecințele anumitor decizii de afaceri, spune Hallila.

Dacă nu planifici ceea ce faci, te vei îndrepta cu spatele primul spre copac și te vei răni, față de a planifica de fapt înainte și a fi inteligent în ceea ce vrei să realizezi”, susține directorul.

În locurile de muncă finlandeze, aceste conversații implică adesea oameni de la toate nivelurile organizației, adaugă ea.

Planificarea strategică a unei întreprinderi se asigură că „oamenii simt că sunt ascultați, că au un cuvânt de spus în strategia noastră sau, cel puțin, că înțeleg despre ce este vorba”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată Castelul Balmoral, refugiu scoțian al familiei regale din Marea Britanie încă din...

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată...

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.