Cele două Corei desfiinţează 11 posturi de pază de la frontiera comună

Publicat:

Cele două Corei au convenit vineri să desfiinţeze fiecare, până la sfârşitul lui noiembrie, 11 posturi de pază de la frontiera comună, cu obiectivul potenţial de a le retrage ulterior pe toate celelalte, au anunţat responsabili militari de rang înalt, transmite AFP, potrivit agerpres.

Acordul, intervenit între generali din cele două Corei, se înscrie printre măsurile de destindere declanşate în ianuarie, după doi ani de creştere a tensiunilor din cauza programelor balistic şi nuclear ale Phenianului.


Citeşte şi: Isteria pachetelor explozive continuă în SUA. Sediul unui post de radio a fost evacuat

La cel de-al treilea lor summit, în septembrie, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au angajat în favoarea unor măsuri de reducere a tensiunilor de-a lungul frontierei.

Discuţiile de vineri au vizat stabilirea detaliilor, cele două părţi luând decizia de a retrage toţi militarii şi toate armele din 11 posturi de pază de fiecare parte a graniţei şi să distrugă aceste obiective până la finele lui noiembrie, a informat armata sud-coreeană într-un comunicat.

‘Cele două părţi au decis, de asemenea, să poarte discuţii la nivel operaţional pentru a retrage toate posturile de pază, în funcţie de rezultatele acestei retrageri-test de 11 posturi’, se precizează în comunicatul emis după convorbirile de la Panmunjom.

Citeşte şi: 14 copii au fost ÎNJUNGHIAŢI într-o grădiniţă din China – VIDEO

Zona de securitate comună (JSA) de la Panmunjom este singura porţiune de la frontiera intercoreeană de 250 km unde trupele se află direct faţă în faţă.

În cadrul măsurilor de destindere, cele două Corei au încheiat joi retragerea tuturor armelor şi posturilor de pază din JSA, care mai este supravegheată doar de câte 35 de militari neînarmaţi de fiecare parte. Săptămâna trecută a fost finalizată retragerea minelor plasate în JSA, dat fiind că zona este folosită frecvent pentru convorbiri între Seul şi Phenian. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor, va fi...

R. Moldova se pregătește să primească un nou sistem de apărare antiaeriană

R. Moldova se pregătește să primească un nou sistem de apărare antiaeriană Ministerul Apărării a identificat de unde va procura un sistem de apărare antiaeriană,...

Civili polonezi se antrenează cu armata, pe fondul războiului din Ucraina

Civili polonezi se antrenează cu armata, pe fondul războiului din Ucraina La o bază militară poloneză situată la sud-vest de Varşovia, 200 de civili învaţă...

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări Republica Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări, având suficienți...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.