Cele mai frecvente motive pentru solicitarea ambulanței în ultima săptămână

Publicat:

Cele mai frecvente motive pentru solicitarea ambulanței în ultima săptămână

În ultima săptămână, echipele de asistență medicală urgentă au acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital pentru 13930 de persoane cu diverse urgențe medico-chirugicale, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) luni, 8 aprilie. 

Din numărul total, cele mai frecvente solicitări s-au înregistrat pe motivul urgențelor cardiovasculare – 3745, dintre care, 54 cu sindrom coronarian acut (SCA), urmate de urgențe neurologice – 2064 de cazuri, dintre care 239 de accidente vasculare cerebrale (AVC) și 1764 de urgențe respiratorii, potrivit zdg.md.


Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

„În perioada de referință, 1389 cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 61 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 70 persoane, dintre care 16 minori. Din numărul total de accidentați după acordarea ajutorului medical au fost transportați asistat la instituțiile medicale 45 maturi și 12 copii.

La Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 47 apeluri pe motivul urgențelor toxice, dintre care 20 intoxicații cu medicamente, 12 urgențe toxice cu alte tipuri de substanțe, 7 intoxicații cu alcool,  7 cu monoxid de carbon și bioxid de carbon, 1 cu droguri și 1 cu ciuperci.

Au fost înregistrate 57 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu. Au fost raportate 27 de cazuri de mușcături de animale/înțepături de insecte”, potrivit reprezentanților CNAMUP.

Din numărul pacienților cărora li s-a acordat asistență medicală urgență prespitalicească, 5875 au fost transportați asistat în cadrul departamentelor de urgență ale spitalelor din țară, dintre care 4638 maturi și 1237 copii.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

„În perioada 01.04-07.04.2024 la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 357 solicitări care nu corespund criteriilor de urgențe medico-chirugicale”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Justiţiei: La această etapă în Parlament avem două proiecte de legi importante

Ministrul Justiţiei: La această etapă în Parlament avem două proiecte de legi importante „La această etapă în Parlament sunt mai multe proiecte pe Justiție, dar...

România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul bugetar

România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul bugetar România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul, a admis,...

Sportivi ruși și belaruși care concurează la Jocurile Olimpice, acuzați că susțin războiul din Ucraina

Sportivi ruși și belaruși care concurează la Jocurile Olimpice, acuzați că susțin războiul din Ucraina Dosarul făcut de o firmă de avocatură vizează 17 sportivi...

Crește numărul ucrainenilor care vor pace cu Rusia chiar și cu prețul concesiilor teritoriale

Crește numărul ucrainenilor care vor pace cu Rusia chiar și cu prețul concesiilor teritoriale Aproape o treime dintre ucraineni ar accepta unele concesii teritoriale făcute...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.