O celebră actriţă sud-coreeană, răpită de regimul Kim Jong Il, a încetat din viaţă

Publicat:

O actriţă din Coreea de Sud, răpită de agenţii nord-coreeni la ordinul tatălui defunct al actualului lider de la Phenian, Kim Jong Un, şi constrânsă să joace în filme pentru regimul nord-coreean, a murit la vârsta de 91 de ani, a anunţat familia acesteia, citată de AFP, potrivit agerpres.

Choi Eun-hee era una dintre vedetele cinematografului sud-coreean înainte de a fi răpită de spioni nord-coreeni la Hong Kong în 1978, la cererea lui Kim Jong Il, un cinefil pasionat.


Citeşte şi: Donald Trump mai pierde un om-cheie la Casa Albă

Potrivit presei, actriţa se afla în vizită în colonia britanică retrocedată de atunci Chinei pentru a se întâlni cu un potenţial investitor pentru şcoala sa artistică. Ghidul său a atras-o pe o barcă de unde a fost transferată pe o navă de marfă cu destinaţia Coreea de Nord.

La scurt timp după aceea, soţul ei, faimosul regizor Shin Sang-ok, a ajuns de asemenea în Coreea de Nord în circumstanţe care rămân misterioase.

Cuplul a rămas captiv timp de opt ani, filmând împreună numeroase producţii la ordinele lui Kim Jong Il. Cu toate acestea, cei doi au putut călători frecvent în străinătate pentru a filma sau a participa la festivaluri de film, întotdeauna sub supravegherea vigilentă a agenţilor nord-coreeni.

Vezi şi: O prostituată de lux, care ameninţa cu dezvăluiri explozive, este judecată în Thailanda

Choi a fost desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova în 1985 pentru rolul său din filmul “Salt”, o peliculă despre coreenii care au luptat împotriva colonizatorului japonez între 1910 şi 1945.

Cuplul, divorţat în 1976, s-a recăsătorit în timpul unei călătorii în Ungaria, la cererea lui Kim.

După participarea la Berlinală, în 1986, cele două vedete au reuşit o evadare spectaculoasă cu ajutorul Ambasadei SUA la Viena. Cuplul a rămas în Statele Unite peste zece ani, revenind în Coreea de Sud doar în 1999.

Vezi şi: Armata siriană a doborât mai multe rachete ce au vizat provincia Homs – VIDEO

Shin a murit în 2006.

Potrivit AFP, viaţa celor doi a inspirat mai multe cărţi şi filme.

În 2011, Choi a explicat într-un interviu că deşi Kim Jong Il i-a respectat ca artişti, nu îi va putea ierta niciodată “răpirea scandaloasă”.

Coreea de Nord a răpit sute de sud-coreeni în deceniile care au urmat războiului coreean, aminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.