Celebrările din Vinerea Mare, desfăşurate la Ierusalim sub un puternic dispozitiv de securitate

Publicat:

Sute de creştini catolici au parcurs vineri drumul Crucii, într-o procesiune marcată de tensiunile din Oraşul Vechi al Ierusalimului ca urmare a ciocnirilor dintre israelieni şi palestinieni, relatează EFE, potrivit agerpres.   

Procesiunea, caracterizată de obicei prin tăcere şi reculegere, a fost supravegheată de un uriaş dispozitiv de securitate desfăşurat pe străduţele oraşului după incidentele survenite în cursul dimineţii şi soldate cu peste 150 de palestinieni şi trei poliţişti răniţi, precum şi cu sute de arestaţi.


Citește și : O furtună puternică face prăpăd în Filipine! 156 de oameni au murit!

În pofida atmosferei tensionate, câteva sute de persoane au putut parcurge Via Crucis, trecând prin toate cele 14 opriri ale Via Dolorosa.

Drumul a început cu Biserica Biciuirii lui Iisus, aflată pe locul unde Hristos a fost judecat şi osândit, şi s-a încheiat la bazilica Sfântului Mormânt unde, potrivit tradiţiei creştine, a fost crucificat şi înmormântat Mântuitorul.

Ca urmare a incidentelor, procesiunea din Vinerea Mare a Paştelui Catolic a avut mai puţini participanţi faţă de anii precedenţi şi s-a încheiat mai repede, pentru a evita încrucişarea cu musulmanii veniţi la prânz să se roage pe Esplanada Moscheilor.

Spre deosebire de ultimii ani, când Sărbătorile de Paşte au fost afectate de pandemia de coronavirus, anul acesta au sosit la Ierusalim pelerini din toată lumea pentru a celebra Sfintele Paşti.

Citește și : Ned Price: Extinderea NATO ar contribui la promovarea stabilităţii în Europa

Celebrările din Vinerea Mare au început de dimineaţă, cu o liturghie la Sfântul Mormânt pentru a aminti de Patimile lui Hristos, şi au continuat după-amiază cu o procesiune funerară condusă de Custodele Franciscan al Ţării Sfinte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

Valeriu Pleşca vorbeşte despre Reîntregirea Republicii Moldova

Valeriu Pleşca vorbeşte despre Reîntregirea Republicii Moldova Problema integrităţii teritoriale a Republicii Moldova există de peste 32 de ani, timp în care au fost întreprinse...

Mihai Isac: Pacea rusească în Ucraina, o capcană întinsă de Federația Rusă comunității internaționale

Mihai Isac: Pacea rusească în Ucraina, o capcană întinsă de Federația Rusă comunității internaționale Acceptarea condițiilor Kremlinului pentru demararea ipotetică a negocierilor de pace este...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.