Înainte de ceremonia de deschidere oficială a JO din Sud, Phenianul organizează o imensă paradă militară

Publicat:

Coreea de Nord a organizat joi o paradă militară la Phenian în ajunul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă găzduite de Coreea de Sud, a anunţat o sursă guvernamentală sud-coreeană, citată de AFP, conform agerpres.

Televiziunea oficială nord-coreeană nu a difuzat nicio imagine în direct a evenimentului.


Citeşte şi: Un apropiat al lui Trump demisionează după ce a fost acuzat că şi-a bătut nevestele

“Am aflat că Nordul a organizat o paradă militară în piaţa Kim Ir-sen din Phenian astăzi, începând de la 10:30”, a declarat pentru AFP o sursă guvernamentală sud-coreeană.

Coreea de Nord a anunţat luna trecută ca va sărbători în acest an a 70-a aniversare a armatei sale la 8 februarie, în loc de 25 aprilie.

La începutul lunii ianuarie, Phenianul a întins mâna Seulului profitând de ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, unde sportivi nord-coreeni sunt aşteptaţi să concureze.

Citeşte şi: CPI începe o anchetă preliminară privind execuţii extrajudiciare în Filipine

Potrivit analiştilor, Nordul intenţionează printr-o dublă abordare să-şi normalizeze statutul de “stat nuclear de facto”. El ar putea încerca să obţină relaxarea sancţiunilor internaţionale împotriva regimului său, dar şi slăbirea relaţiei dintre SUA şi Coreea de Sud.

Phenianul a anunţat joi şi că nu are nicio intenţie de a se întâlni cu reprezentanţi ai Statelor Unite în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă. “Nu avem nici cea mai mică intenţie de a ne întâlni cu responsabili americani în timpul vizitei noastre în Sud”, a declarat Cho Yong-sam, un înalt oficial al Ministerului de Externe nord-coreean, citat de agenţia oficială de presă KCNA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.