X

Cererea de chemare în judecată depusă de Viorel Morari împotriva Jurnal TV, respinsă ca nefondată

Cererea de chemare în judecată depusă de Viorel Morari împotriva Jurnal TV, respinsă ca nefondată

Cererea de chemare în judecată depusă de fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari împotriva Jurnal TV a fost respinsă ca nefondată. Decizia a fost luată de magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, Maria Țurcan.

Morari ne-a dat în judecată după ce am difuzat, în 2021, o investigație în care figura omul de afaceri din Rusia, Evgheni Kheyman. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a cerut o despăgubire de 50 de mii de lei de la Jurnal TV. Acesta a declarat că nu este de acord cu decizia instanței și o va ataca la Curtea de Apel Chișinău, potrivit jurnal.md,

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a declarat că nu este de acord cu decizia instanței.

„Decizia instanței de judecată o consider neîntemeiată. Consider că instanța de judecată nu a intrat în particularitățile aprecierii. Consider că Jurnal TV a încălcat etica și deontologia în cadrul reportajului respectiv”, a spus acesta.

Viorel Morari a atacat în instanță postul nostru de televiziune după difuzarea, în 2021, a unei investigații, în care figura omul de afaceri din Rusia, Evgheni Kheyman. În reportaj, acesta îi învinuia pe foștii procurori anticorupție Roman Statnîi si Viorel Morari că i-ar fi fabricat, în 2018, un dosar și l-au lipsit de bunuri în valoare de peste un milion opt sute de mii de euro.

Kheyman susținea atunci că totul s-ar fi făcut la comanda a doi mari antreprenori din anturajul lui Igor Dodon și a unui fost deputat al Dumei de Stat. Morari spune însă că subiectul cu pricina ar di inclus informații false și manipulatorii. Asta chiar dacă exista un dosar penal în privința persoanelor implicate în acest caz.

Juristul postului nostru de televiziune, Dumitru Pavel, a declarat că decizia instanței este una legală.

„Apreciem hotărârea instanței ca fiind una legală și întemeiată. Probatoriul administrat la materialele dosarului atestă clar că nu a fost vorba despre încălcarea vreunui drept al reclamantului Morari. Reportajul realizat și pus pe post de Jurnal TV a corespuns rigorilor legale, inclusiv deontologiei jurnalistice”, a menționat Dumitru Pavel.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Viorel Morari a depus o cerere de chemare în judecată a Jurnal TV, privind apărarea onoarei, demnității si reputației profesionale, dezmințirea informației și repararea prejudiciului moral si material. Ulterior, în cadrul ședințelor de judecată, Morari a solicitat ca pe lângă dezmințirile publice, postul nostru de televiziune să-i achite și 50 de mii de lei.

Demersul a fost însă respins la cererea juristul Jurnal TV, Dumitru Pavel, deoarece prin procedura prealabilă Morari nu a solicitat acest lucru.

Tags: chisinauJurnal TVViorel Morari
Justiţie