Certificatul de vaccinare european ar trebui să fie gata la 1 iunie

Publicat:

Certificatul de vaccinare european ar trebui să fie gata de utilizare la 1 iunie, susţine vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, în contextul în care executivul UE urmează să prezinte miercuri o propunere în această privinţă, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Iniţiativa executivului UE va fi prezentată de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de comisarii europeni Thierry Breton (piaţă internă) şi Didier Reynders (justiţie).


Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

Cu o astfel de dovadă a vaccinării anti-COVID-19 – sau ‘certificat verde digital’, aşa cum îl numeşte Comisia Europeană – o persoană vaccinată într-un stat membru va fi recunoscută şi în alt stat membru ca imunizată. Acest aspect ar putea facilita călătoriile, inclusiv în scop turistic, între ţări.

Schinas a declarat pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung că certificatul de vaccinare european ar urma să fie gata în termen de câteva luni. ”Acest certificat ar trebui să fie gata de utilizare la începutul verii. Şi vara începe pe 1 iunie”, a spus reprezentantul CE.

Deşi Comisia Europeană insistă că documentul va fi un certificat de vaccinare şi nu un ‘paşaport de vaccinare’, scopul său este totuşi de a facilita călătoriile între ţările UE şi potenţial din afara blocului comunitar.

Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

Certificatul va indica dacă o persoană a fost testată negativ la COVID-19, s-a vindecat recent de această boală sau a dezvoltat anticorpi, ori a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Totuşi, deocamdată este neclar dacă şi când ar putea fi folosit ‘paşaportul de vaccinare’ pentru populaţia generală. Pentru a putea fi pusă în practică, propunerea Comisiei va trebui să fie aprobată de statele UE şi de Parlamentul European. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.