X

Chanel rămâne fără directoarea sa artistică, Virginie Viard

Chanel rămâne fără directoarea sa artistică, Virginie Viard

Casa de haute couture Chanel a anunţat joi plecarea directoarei sale artistice, Virginie Viard, fără a numi un succesor în viitorul imediat, informează AFP.

“Chanel confirmă plecarea lui Virginie Viard după o bogată colaborare de cinci ani în calitate de directoare artistică a colecţiilor de modă”, a indicat grupul într-un comunicat, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

“O nouă organizare în ceea ce priveşte creaţia va fi anunţată în timp util. Colecţia de haute couture pentru vara 2024 va fi prezentată, aşa cum era prevăzut, pe 25 iunie, la Opera Garnier”, a adăugat acesta.

Virginie Viard, în vârstă de 62 de ani, a preluat acest post extrem de prestigios şi de solicitant în 2019, după decesul legendarului designer Karl Lagerfeld. Ea lucrase anterior alături de acesta timp de peste 20 de ani.

“Chanel îi mulţumeşte lui Virginie Viard pentru contribuţia sa remarcabilă la moda casei Chanel, pentru creativitatea şi vitalitatea sa”, a scris grupul.

În timpul celor cinci ani în care a creat colecţiile Chanel, vânzările casei au atins noi culmi, cu un record de aproape 20 de miliarde de dolari în 2023, un “nou an excepţional”, potrivit mărcii, cu o creştere de 14,6%.

Munca sa, fie că este vorba de pret-a-porter sau de haute couture, a fost, însă, criticată în lumea modei pentru designul său uneori hazardat sau pentru o lipsă de asumare a riscurilor.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Una dintre cele mai aclamate colecţii ale sale a fost cea din luna martie, care a avut ca temă staţiunea balneară Deauville din Normandia.

Designera franceză, îmbrăcată întotdeauna simplu, cu un tricou şi pantaloni negri, a fost extrem de discretă în presă şi sobră în intervenţiile sale, în contrast cu caracterul flamboaiant al mentorului său.

Tags: Chanel
Diverse