X

Chicu o acuză Maia Sandu că îngroapă în datorii economia Moldovei

Chicu o acuză Maia Sandu că îngroapă în datorii economia Moldovei

Ion Chicu, fostul premier al R.Moldova, susţine că economia ţării se îndreaptă spre colaps, iar singura vină o poartă actuala guvernare de la Chişinău, sub oblăduirea Maiei Sandu.

Citeşte şi: Ceban și Dodon ar putea avea intenții prezidențiale – Stiripesurse.md

În cele 36 de luni de mandat prezidențial al Maiei Sandu, datoria de stat a Moldovei a crescut cu exact 36 de miliarde de lei, iar creditele au fost angajate la dobânzi enorme atât pe intern, cât și de pe extern, în 2023 statul a avut de achitat doar pe dobânzi și comisioane peste 5,3 miliarde lei, ceea ce e de peste 2 ori mai mult ca în 2022 (2,645 mlrd.lei), spune Ion Chicu.

Chicu o acuză Maia Sandu că îngroapă în datorii economia Moldovei

Anul trecut, datoria de stat a crescut cu încă 9,34 miliarde lei, iar ponderea acesteea în PIB a atins nivelul record de 37,9%, mai scrie Ion Chicu:

“Anume aici este explicația de ce nu mai sunt bani pentru salarii asistenților sociali, pentru finanțarea grupelor pentru program prelungit etc. Iar în scurt timp, aceasta va fi explicația, de ce statul nu mai poate achita pensii, inclusiv foștilor procurori și judecători, ex-angajaților structurilor de forță etc.”.

Tags: Ion ChicuMaia Sandu
Politică