China a prezentat un plan ce vizează construirea unui sistem de sateliţi care să faciliteze explorarea spaţiului

Publicat:

China va începe să construiască sateliţi-releu care, până în 2030, vor acţiona ca o punte de comunicaţie între centrele de operaţiuni de la sol şi misiunile trimise spre Lună şi dincolo de ea, a anunţat miercuri presa de stat chineză, citată de Reuters, potrivit agerpres.  

Un program-pilot al viitoarei constelaţii de sateliţi va sprijini actualul program al Chinei de explorare lunară şi construirea Staţiei Internaţionale de Cercetări Lunare (ILRS), a raportat agenţia de presă Xinhua, citându-l pe Wu Yanhua, coordonatorul principal al proiectului chinez de explorare a spaţiului îndepărtat.


Citește și : Biden merge la summitul G7 de la Hiroshima, în Japonia, în mai (Casa Albă)

Pentru a începe construcţia acelei constelaţii – denumită Queqiao-2 (“Podul Coţofenelor-2”, denumit după un pod alcătuit din coţofene în mitologia chineză – n.red.) – un satelit-releu, care va asigura comunicaţii între partea nevăzută a Lunii şi Terra, va fi lansat în 2024 pentru a sprijini misiunile lunare fără echipaj uman programate în acest deceniu.

Tot în 2024, China intenţionează să lanseze misiunea Chang’e-6 pentru a preleva eşantioane lunare de pe fundul unui vechi crater situat pe faţa nevăzută a Lunii.

Misiunea Chang’e-7 va fi lansată în jurul anului 2026 pentru a explora resursele de la polul sudic al Lunii, care ar putea susţine o bază umană locuibilă pe termen lung.

Va urma misiunea Chang’e-8, în 2028, când va fi construit modelul de bază al ILRS. Până acum, China s-a asigurat de participarea Rusiei şi a Venezuelei la proiectul acelei staţii internaţionale.

China doreşte să trimită şi astronauţi pe Lună până în 2030.

În următoarea fază, va fi construită structura de bază a constelaţiei de sateliţi în jurul anului 2040 pentru a sprijini comunicaţiile, navigaţia şi serviciile de teledetecţie pentru misiunile lunare cu echipaj uman şi pentru misiunile de explorare a unor planete precum Marte şi Venus, a dezvăluit Wu Yanhua.

Citește și : Kamala Harris pune avortul în centrul campaniei pentru alegerile din 2024

În 2020, misiunea fără echipaj uman Chang’e-5, denumită după zeiţa Lunii din mitologia chineză, a adus pe Terra primele eşantioane culese de pe Lună de un dispozitiv chinezesc.

China a reuşit prima alunizare a unei sonde în 2013 şi doreşte să devină o putere spaţială majoră până în anul 2030.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Celebrul chef Gordon Ramsay, implicat într-un accident de bicicletă

Celebrul chef Gordon Ramsay, implicat într-un accident de bicicletă Celebrul chef britanic Gordon Ramsay a fost implicat săptămâna trecută într-un accident de bicicletă, el declarând...

Ringul de dans din ‘Saturday Night Fever’, vândut la licitaţie cu peste 300.000 de dolari

Ringul de dans din 'Saturday Night Fever', vândut la licitaţie cu peste 300.000 de dolari Ringul de dans multicolor original folosit în filmul "Saturday Night...

Rusia a început o revizuire a doctrinei sale nucleare

Rusia a început o revizuire a doctrinei sale nucleare Rusia a anunţat marţi iniţierea unei revizuiri a doctrinei sale nucleare, având în vedere deteriorarea situaţiei...

Justin Timberlake a fost eliberat. Artistul fusese arestat la New York pentru conducere sub influența alcoolului

Justin Timberlake a fost eliberat. Artistul fusese arestat la New York pentru conducere sub influența alcoolului Cântărețul american Justin Timberlake a apărut încătușat în fața...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.