China acuză SUA că ‘IGNORĂ suferinţa palestinienilor’

Publicat:

China acuză Statele Unite de faptul că ”ignoră suferinţa palestinienilor”, după ce Washingtonul a blocat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, prevăzută vineri, consacrată conflictului israeliano-palestinian, relatează AFP, potrivit agerpres.

Statele Unite – principalul aliat diplomatic al Israelului – au refuzat ca o reuniune virtuală publică dedicată conflictului din Orientul Mijlociu să se desfăşoare vineri, însă au acceptat până la urmă ca aceasta să aibă loc duminică.


Citește și: Joe Biden salută o ‘zi mare’ în lupta împotriva pandemiei

China – care prezidează luna aceasta Consiliul de Securitate al ONU – a luat apărarea Palestinei în incinta ONU, în care şi-a folosit adesea dreptul de veto pentru a bloca moţiuni împotriva aliaţilor săi, precum Siria.

Statele Unite se opun singure voinţei comunităţii internaţionale, a acuzat în faţa presei o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.

”Statele Unite repetă că sunt îngrijorate de drepturile musulmanilor (…), însă ele ignoră suferinţa palestinienilor”, a denunţat Hua Chunying.

Ea a făcut o paralelă cu interesul Washingtonului faţă de minoritatea musulmană chineză uigură din nord-vestul Chinei care, potrivit unor organizaţii de apărarea drepturilor omului, este supusă unei reprimări de către Beijing.

”Statele Unite ar trebui să-şid ea seama că viaţa palestinienilor este la fel de preţioasă”, a tunat ea.

Citește și: Israelul face un pas înapoi și anunță că NU a invadat Gaza

Statele Unite au acceptat, începând de luni, două videoconferinţe de urgenţă – cu uşile închise – pe tema conflictului israeliano-palestinian, însă au blocat două declaraţii ONU care îndemnau la o încetare a ostilităţilor, pe care le consideră ”contraproductive” în acest stadiu.

Washingtonul reafirmă, în luările sale de poziţie de la începutul acestui conflict, luni, dreptul Israelului de a se apăra de tiruri de proiectile ale mişcării islamiste palestiniene armate Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, şi îndeamnă la o dezescaladare.

Americanii le cer israelienilor ”să facă tot posibilul pentru a evita victime civile”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.