China avertizează că va lua măsuri suplimentare după exerciţiile militare de lângă Taiwan

Publicat:

O serie de exerciţii militare chineze în apropiere de Taiwan au avut ca scop să transmită un mesaj clar insulei autoguvernate şi China va lua măsuri suplimentare dacă forţele pro-independenţă din Taiwan vor acţiona “de capul lor”, a avertizat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului, citat de Reuters, potrivit agerpres.

În ultimul an, numărul exerciţiilor armatei chineze a crescut în jurul Taiwanului, inclusiv cu bombardiere şi alte avioane militare în jurul insulei. Săptămâna trecută, China a desfăşurat exerciţii în Strâmtoarea Taiwan, o regiune sensibilă.


Citeşte şi: INCENDIU la o sondă ilegală de petrol din Indonezia. Cel puţin 10 oameni au murit

China revendică Taiwanul ca teritoriu sacru al său şi ostilitatea ei faţă de insulă a crescut de la alegerea în 2016 ca preşedinte a lui Tsai Ing-wen de la Partidul Progresiv Democratic pro-independenţă, comentează Reuters. China a lansat apeluri din ce în ce mai stridente Taiwanului pentru a-i accepta autoritatea, chiar dacă Tsai a promis să păstreze status quo-ul şi să menţină pacea, adaugă agenţia de presă britanică.

Exprimându-se într-un briefing de presă regulat, Ma Xiaoguang, purtător de cuvânt al Biroului Chinei pentru Afaceri cu Taiwanul, a declarat că mesajul transmis de Armata de Eliberare a Poporului cu exerciţiile sale este “extrem de clar”.

“Avem voinţa fermă, încrederea deplină şi capacitatea suficientă de a împiedica orice formă de complot separatist de independenţă a Taiwanului şi acţiuni pentru a apăra suveranitatea ţării şi integritatea teritorială”, a spus Ma. “Dacă forţele de independenţă din Taiwan continuă să facă ce le trece prin cap, vom lua măsuri suplimentare”, a avertizat el, fără a intra în detalii.

Citeşte şi: UNICEF Grecia, în centrul unui uriaş scandal de corupţie

Exerciţiile militare sunt destinate să protejeze pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan şi interesele oamenilor de pe ambele maluri ale acesteia, a spus Ma.

Pe fondul tensiunii crescânde cu China, Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat marţi că va simula respingerea unei forţe invadatoare, reparaţiile de urgenţă ale unei baze aeriene principale şi utilizarea de drone operate de civili ca parte a exerciţiilor militare începând de săptămâna viitoare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.