China ‘îi taie macaroana’ lui Tsai Ing-wen: ‘NU vom tolera niciodată secesiunea Taiwanului’

Publicat:

China ‘nu va tolera niciodată’ secesiunea Taiwanului, a avertizat miercuri Beijingul, după învestirea pentru un al doilea mandat a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen, provenită dintr-un partid separatist, informează France Presse, potrivit agerpres.

“Avem o determinare neclintită, o încredere totală şi toată capacitatea de a apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială”, a avertizat purtătorul de cuvânt al Biroului pentru afaceri taiwaneze, Ma Xiaoguang.


Citeşte şi: Mahmoud Abbas RUPE toate acordurile cu SUA şi Israel

“Nu vom tolera niciodată o acţiune secesionistă”, a insistat el, potrivit comentariilor preluate de agenţia oficială de presă China Nouă (Xinhua).

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a declarat miercuri dimineaţă, la învestirea ei, că Beijingul trebuie să se hotărască să trăiască paşnic alături de Taiwan şi că insula nu va accepta niciodată dominaţia autorităţilor comuniste.

Taiwanezii au reales-o triumfător pe dna Tsai în ianuarie, în ciuda eforturilor Beijingului de a izola Taiwanul şi de a submina economia locală de la venirea ei la putere în 2016.

În vârsta de 63 de ani, Tsai Ing-wen consideră, la fel ca formaţiunea sa, Partidul Democrat Progresist (PDP), că insula este un stat suveran de facto.

Beijingul nu şi-a ascuns niciodată dorinţa unei alternanţe în insulă din cauza poziţiilor PDP, care s-a declarat întotdeauna pro-independenţă, respingând principiul apărat de Beijing al unităţii Taiwanului şi continentului în cadrul aceleiaşi Chine.

Citeşte şi: Mahmoud Abbas RUPE toate acordurile cu SUA şi Israel

Autorităţile comuniste au promis că într-o zi vor recâştiga controlul asupra Taiwanului cu forţa dacă va fi necesar, mai ales dacă autorităţile locale îşi declară în mod oficial independenţa.

Beijingul apără principiul “o ţară, două sisteme” în legătură cu Taiwanul, precum modelul aplicat în Hong Kong, conform căruia insula îşi va păstra libertăţile în timp ce se va supune Beijingului. O soluţie pe care Tsai a exclus-o miercuri la inaugurarea sa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.