China răspunde acuzaţiilor de spionaj formulate de Germania

Publicat:

Ministerul de Externe chinez a respins luni acuzaţiile Germaniei potrivit cărora Beijingul recrutează potenţiali spioni prin intermediul profilelor false de pe reţelele de socializare online, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

”Acuzaţiile unor organizaţii importante din Germania sunt absolut nefondate. Sperăm că organizaţiile germane respective, în special departamente guvernamentale, pot face şi pot spune lucruri mai responsabile şi nu acţionează în detrimentul relaţiilor dintre China şi Germania”, a afirmat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Lu Kang.


Citeşte şi: Fost director al Volkswagen, condamnat la ani grei de închisoare în SUA

Acuzaţiile au fost făcute duminică de serviciile de informaţii interne germane (BfV), care au susţinut că agenţi chinezi pretind pe reţeaua online LinkedIn că sunt experţi ai unor think-tank-uri în speranţa că vor intra în contact cu oficiali guvernamentali şi alţi politicieni germani.

Directorul BfV, Hans-Georg Maassen, a declarat că 10.000 de cetăţeni au fost ţintele acţiunilor chineze de găsire a unor potenţiale surse de informaţii pe reţele de socializare online precum LinkedIn.

Printre profilurile false de pe LinkedIn folosite de agenţi chinezi se află cel al lui ‘Rachel Li’, identificată drept ‘recrutor’ la ‘RiseHR’, şi ‘Alex Li, manager de proiecte la Centrul pentru studii de dezvoltare sino-europene’.

Acest nou incident reflectă îngrijorarea în creştere în cercurile de informaţii europene şi americane cu privire la activităţile clandestine ale Chinei şi survine avertismentelor lansate de CIA privind tentativele Beijingului de a recruta cetăţeni americani ca agenţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.