China : O reducere anuală cu 4% a emisiilor de CO2 ca permite realizarea unei economii de 339 de miliarde de dolari (studiu)

Publicat:

Economiile în domeniul sănătăţii publice pe care le va realiza China, dacă această ţară îşi va pune în aplicare politicile pentru climă, vor depăşi cu mult costurile generate de măsurile ce vor fi necesare pentru a limita poluarea aerului, graţie unei scăderi semnificative a mortalităţii, potrivit unui studiu publicat luni, informează AFP, conform agerpres.

O reducere anuală cu 4% a emisiilor de dioxid de carbon (CO2) în China va permite realizarea unei economii de 339 de miliarde de dolari în sistemul naţional de sănătate chinez până în 2030, prevede un raport efectuat de specialiştii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), o prestigioasă universitate americană.


Citește și : Italia : Mattarella i-a dat termen până joi lui Fico să poarte consultări pentru formarea unui guvern

Această sumă este de patru ori mai mare decât cheltuielile acceptate de autorităţile din Beijing pentru implementarea unor politici oficiale de reducere a emisiilor de CO2, conform acestui studiu publicat în Nature Climate Change.

China este principalul emiţător de gaze cu efect de seră pe plan mondial, situaţie care se explică prin utilizarea încă substanţială a cărbunelui pentru producţia de electricitate şi încălzirea locuinţelor din această ţară asiatică.

Prin ardere, cărbunele eliberează o cantitate mare de CO2 şi oraşele chineze sunt acoperite adeseori cu o ceaţă densă alcătuită din particule poluante. Astfel de nori toxici, bogaţi în particule în suspensie, pot să provoace mai multe tipuri de cancer, astm, alergii, maladii respiratorii şi boli cardiovasculare.

Citește și : Putin şi Macron au conevit asupra menţinerii acordului nuclear cu Iranul

Odată cu ameliorarea calităţii aerului determinată de noua sa politică în domeniul climei, China ar putea, de asemenea, să evite până în 2030 aproximativ 94.000 de decese premature cauzate de poluarea atmosferică, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la MIT.

Autorităţile de la Beijing s-au angajat de mai multe ori în mod ferm să respecte Acordul pentru climă de la Paris, în pofida retragerii anunţate a Statelor Unite. Semnat de 195 de ţări în decembrie 2015, acordul vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi limitarea încălzirii planetei cu mai mult de 2 grade Celsius.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.