China și Franța au lansat pe orbită un satelit puternic pentru a înțelege mai bine universul

Publicat:

China și Franța au lansat pe orbită un satelit puternic pentru a înțelege mai bine universul

Un satelit dezvoltat de China și Franța, cel mai puternic de până acum pentru a studia cea mai îndepărtată explozie a stelelor, a fost lansat pe orbită sâmbătă, a anunțat televiziunea de stat chineză CCTV, informează Reuters.

Satelitul destinat studierii unor fenomene precum exploziile de raze gamma a fost ridicat pe orbită de o rachetă chineză lansată de la Centrul de lansare a sateliților Xichang din provincia Sichuan (sud-vest), a precizat CCTV, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Lansarea Space Variable Objects Monitor va juca un rol important în descoperirile astronomice, a precizat Administrația Națională Spațială Chineză, potrivit presei de stat.

Acesta este primul satelit astronomic dezvoltat de China și Franța, deși acestea au dezvoltat un satelit pentru oceanografie, lansat în 2018, a relatat China Daily în aprilie.

Progresele Chinei în domeniul explorării spațiale și lunare le depășesc rapid pe cele ale Statelor Unite, atrăgând astfel parteneri din țările europene și asiatice.

Sonda lunară chineză Chang’e-6 a transportat luna aceasta pe partea îndepărtată a Lunii încărcături utile de la Agenția Spațială Europeană, precum și de la institute de cercetare pakistaneze, franceze și italiene.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

China colaborează cu țări precum Brazilia, Egipt și Thailanda pentru a dezvolta și lansa sateliți.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.