X

China susține că Dalai Lama trebuie să-și ‘corecteze temeinic’ opiniile sale politice

China susține că Dalai Lama trebuie să-și ‘corecteze temeinic’ opiniile sale politice

Reprezentanții Chinei susțin că Dalai Lama trebuie să-și „corecteze temeinic” opiniile sale politice. Aceasta este condiția impusă de chinezi pentru a permite reluarea legăturilor liderului religios cu guvernul Chinei. Miercuri, Dalai Lama s-a întâlnit cu un grup de parlamentari americani.

Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, potrivit Reuters, scrie stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

„În ceea ce privește contactul și negocierile dintre guvernul central al Chinei și al 14-lea Dalai Lama, politica noastră a fost consecventă și clară. Al 14-lea Dalai Lama trebuie să reflecteze în mod fundamental și să-și corecteze temeinic opiniile politice”, a declarat Lin Jian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mulți parlamentari americani care s-au întâlnit miercuri cu Dalai Lama în India au declarat că nu vor permite Chinei să influențeze alegerea succesorului său.

Beijingul îl numește lider separatist pe Dalai Lama. Liderul spiritual a fugit din Tibet în 1959 după o revoltă tibetană eșuată împotriva dominației chineze. Ulterior, părțile au mai avut contacte, dar discuțiile au stagnat începând din 2010.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Tags: ChinaDalai Lama
Diverse