China trimite un emisar special în Coreea de Sud

Publicat:

China a anunţat joi plecarea iminentă a unui emisar special către Coreea de Sud, unde va evoca situaţia din Peninsula Coreeană, în ajunul unor posibile discuţii între Seul şi Phenian, relatează AFP, potrivit agerpres.

Adjunctul ministrului chinez de externe, Kong Xuanyou, va avea vineri şi sâmbătă ”schimburi de opinii” cu emisarul sud-coreean însărcinat cu convorbirile de pace, Lee Do-hoon, a anunţat un purtător de cuvânt al MAE chinez.


Citeşte şi: Trei regiuni din Bulgaria VOR autonomie sau ALIPIREA la România

Întâlnirea intervine într-un moment în care Seulul i-a propus Phenianului desfăşurarea de discuţii la nivel înalt marţea viitoare. Obiectivul este de a discuta despre participarea Phenianului la viitoarele Jocuri Olimpice de Iarnă organizate în Coreea de Sud, dar şi ”alte chestiuni de interes reciproc”.

Coreea de Nord şi-a înmulţit în ultimele luni tirurile cu rachete balistice şi a efectuat cel de-al şaselea test nuclear al său.

Ca răspuns, Consiliul de Securitate al ONU a impus mai multe serii de sancţiuni împotriva Phenianului, care nu pare că vrea să cedeze nici un pic. Coreea de Nord îşi justifică ambiţiile nucleare prin necesitatea de a se apăra de Statele Unite.

Dar 2018 a debutat într-o notă de calm: cele două Corei au repus miercuri în funcţiune un telefon roşu transfrontalier, închis din 2016, după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un a evocat participarea ţării sale la Jocurile Olimpice care se vor deschide în februarie în Coreea de Sud.

Citeşte şi: Pentru prima oară în ultimii 29 de ani, A NINS în Florida – VIDEO

Seulul a răspuns acestei deschideri privind dosarul olimpic, propunând desfăşurarea de discuţii la nivel înalt pe 9 ianuarie, pentru prima dată din 2015.

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a estimat că acest dialog nu va fi decât ”o simplă cârpeală”, de vreme ce nu este abordată problema armamentului nuclear nord-coreean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.