Chinezii au găsit elixirul tinereţii

Publicat:

Chinezii au găsit elixirul tinereţii

Oamenii de ştiinţă din China au identificat o genă a longevităţii care ar putea spori rezistenţa umană la îmbătrânire şi ar putea deveni o nouă ţintă de cercetare pentru combaterea dăunătorilor, informează Xinhua, potrivit stiripesurse.ro.

Mitocondriile, în calitatea lor de centrale energetice ale celulei, joacă un rol esenţial în producţia de energie celulară şi sunt strâns legate de procesul de îmbătrânire. Cercetările care au vizat prelungirea duratei de viaţă prin optimizarea funcţiei mitocondriale au stârnit un interes considerabil în întreaga comunitate ştiinţifică.


Citeşte şi: Putin ameninţă că trimite arme unor ţări terţe pentru a lovi interesele occidentale – Stiripesurse.md

Cercetările anterioare s-au concentrat cu precădere asupra mitocondriilor, în timp ce, prin comparaţie, s-a pus mai puţin accentul pe influenţa nucleelor celulare, care au trecut printr-un proces de co-evoluţie pe termen lung alături de mitocondrii.

Chinezii au găsit elixirul tinereţii

Cercetătorii de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou şi de la Centrul pentru Excelenţă în Ştiinţele Moleculare ale Plantelor din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe au analizat schimbările evolutive ale genomurilor mitocondriale şi nucleare de la 472 de insecte şi au identificat 75 de gene nucleare care evoluează împreună cu genele mitocondriale.

Ei s-au concentrat apoi asupra a patru gene, inclusiv asupra uneia numită CG11837, şi au întreprins experimente pentru a le diminua activităţile în organismele unor musculiţe de oţet.

Descoperirile au arătat că, spre deosebire de grupul de control, activitatea diminuată a acestor gene specifice a dus la alterări vizibile ale structurii mitocondriale, potrivit studiului publicat săptămâna aceasta în revista Nature Aging.

Chinezii au găsit elixirul tinereţii

În plus, echipa a descoperit o corelaţie pozitivă semnificativă între activitatea CG11837 şi durata de viaţă a organismului.

Cercetătorii chinezi au eliminat gena dintr-un spectru de şase specii distincte, inclusiv la purici ai plantelor, musculiţe de oţet şi ţânţari, iar suprimarea genei a dus la o scurtare pronunţată a duratei de viaţă a acestora, scăderea fiind cuprinsă între 25% şi 59%.

În schimb, s-a demonstrat că supraexprimarea genei prelungeşte durata medie de viaţă la musculiţele de oţet, potrivit studiului.

De asemenea, studiile in vitro realizate pe celule umane au arătat că activarea genei CG11837 sporeşte capacitatea acestora de a lupta împotriva îmbătrânirii, obţinând o îmbunătăţire de 30%.

Activarea genei CG11837 poate apărea ca o strategie nouă pentru prelungirea duratei de viaţă la oameni, iar în sectorul agricol această genă eliminată ar putea servi ca o nouă modalitate de combatere a dăunătorilor, au declarat cercetătorii chinezi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.