Chinezii îi acuză pe americani că se folosesc de SECURITATEA NAȚIONALĂ pentru a lovi coloșii din Asia

Publicat:

Beijingul a acuzat marţi Statele Unite că se folosesc de preocupările legate de “securitatea naţională” ca o scuză pentru a acţiona împotriva companiilor chineze, într-un răspuns dat la câteva zile după ce Pentagonul a enumerat încă 11 firme chineze ca fiind deţinute sau controlate de armată, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Nu cred că acest tip de comportament va fi de vreun folos SUA”, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, într-un briefing de presă cotidian.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Statele Unite “au abuzat în mod repetat de conceptul de securitate naţională, au întrebuinţat necorespunzător puterea naţională şi au persecutat anumite companii chineze”, a spus ea.

Companiile chineze respectă reglementările şi principiile pieţei, a adăugat ea.

Pentagonul a enumerat vineri 11 companii, inclusiv gigantul de construcţii China Communications Construction Co, China Three Gorges Corporation Limited, Sinochem Group Co Ltd şi China Spacesat, ca având legătură cu armata chineză, punând astfel bazele unor posibile sancţiuni.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

La începutul anului, un document al Departamentului Apărării al SUA a desemnat 20 de companii care operează în Statele Unite şi despre care Washingtonul susţine că au legătură cu armata chineză.

Această desemnare de către Pentagon nu declanşează sancţiuni, dar potrivit unei legi din 1999 ce permite compilarea listei, preşedintele poate impune sancţiuni care ar putea include blocarea tuturor proprietăţilor părţilor enumerate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.