Chiril Moțpan: Mi-am dat seama că nu pot face echipă cu actualii colegi din fruntea Platformei DA

Publicat:

Chiril Moțpan: Mi-am dat seama că nu pot face echipă cu actualii colegi din fruntea Platformei DA

Fostul deputat și vicepreședinte al Platformei DA, Chiril Moțpan, deschide parantezele plecării sale din formațiunea condusă de Dinu Plîngău. Moțpan spune că nu mai rezona cu acțiunile conducerii partidului, de aceea a decis să se retragă din activitatea politică. Potrivit lui Moțpan, disensiunile dintre el și conducerea formațiunii au apărut din cauza viziunilor diferite, însă menționează că a păstrat relații amicale cu toți membrii de partid din teritoriu, notează IPN.

În luna ianuarie, fostul deputat și ex-președinte al comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a anunțat că părăsește Platforma DA. La câteva luni distanță, Chiril Moțpan, recunoaște că decizia de a pleca a fost determinată de acțiunile conducerii partidului, potrivit ipn.md.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

„Mi-am dat seama că nu pot face echipă cu actualii colegi din fruntea Platformei DA, mă refer la președinte, în special. I-am lăsat să-și facă treaba cum cred ei că este mai bine. Din postarea pe care am făcut-o, am văzut că lumea a fost corectă cu mine și cu decizia pe care am luat-o, pentru că pe parcursul a 8 ani de zile am demonstrat cu prisosință dorința de a face schimbări pe această palmă de pământ româneasc. Mi-au rămas și alți mulți colegi în Platforma DA, în special, oameni din teritoriu”, a spus ex-deputatul Chiril Moțpan în cadrul emisiunii „Neconfidențial” de la Radio Chișinău.

Chiril Moțpan dă de înțeles că există ingerință în activitatea Platformei DA, iar procesele partinice ar fi dirijate din exteriorul formațiunii.

„Întotdeauna lucrurile mai puțin ortodoxe se întâmplă la nivel de conducere, atunci când încep să apară interese diferite, când se implică oameni dintr-o parte și încep să dirijeze cu procesele. Eu, fiind la o vârstă mai înaintată față de colegii mei, am avut o poziție distinctă. Nu am acceptat niște lucruri, mi-am spus părerea de câte ori a fost nevoie, de aceea au apărut disensiuni ”, a mai spus ex-vicepreședintele Platformei DA.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Chiril Moțpan a acces în Parlament în 2019 pe lista blocului ACUM. Chiril Moțpan a fost unul dintre fondatorii Platformei DA, participând activ la protestele antiguvernamentale din perioada 2015-2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.