X

Chișinăul cere Tiraspolului lichidarea posturilor ilegale amplasate în Zona de Securitate

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a cerut, repetat, lichidarea posturilor ilegale amplasate în Zona de Securitate, se notează într-un comunicat.

Potrivit informației, la ședința de azi, Comisia Unificată de Control a audiat rapoartele Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pe parcursul lunii august, potrivit deschide.md. 

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

De asemenea, și reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova au informat că în august au efectuat 14 deplasări cu scop de monitorizare a perimetrului Zonei de Securitate.

Prin urmare, delegația Republicii Moldova a atras atenția că, în aria de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii continuă să se afle posturi ilegale.

S-a menționat că aceste posturi au fost instalate abuziv de structurile de forță transnistrene prin sfidarea actelor ce stau la baza operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru și a fost reiterată cererea de a le elimina necondiționat și de a asigura libera circulație în Zona de Securitate.

Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Tags: MoldovaNistruOSCEzona de securitate
Categorii: Știrile zilei