Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Publicat:

Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Duminică, 3 septembrie, președinta Maia Sandu și-a început vizita de lucru în Regatul Țărilor de Jos cu o întrevedere cu moldovenii care locuiesc acolo.

„Mi-am început vizita în Regatul Țărilor de Jos cu o discuție plină de căldură și mult interes pentru situația de acasă cu moldovenii stabiliți aici. Am vorbit despre reformele din economie, justiție și riscurile de securitate din țară și din regiune, despre impactul schimbărilor climatice și acțiunile Guvernului de adaptare la noile condiții”, a spus șefa statului, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail – Stiripesurse.md

De asemenea, un subiect de mare interes a fost educația și anume despre cum pot fi construite acasă universități competitive, cum poate fi dezvoltată cercetarea în universități, ce se face ca să fie sporită calitatea învățământului general și cum poate fi rezolvată problema asigurării cu cadre pedagogice bine pregătite.

Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

„Majoritatea dintre cei peste o sută de conaționali prezenți la discuție au venit aici la studii, iar apoi au rămas să lucreze în Țările de Jos. Dar toți sunt foarte interesați de situația de acasă, mulți dintre ei organizează activități de promovare a imaginii țării noastre în Olanda și participă în proiecte realizate în Moldova. I-am încurajat să revină acasă – mai ales acum când procesele legate de aderarea la UE iau viteză și avem nevoie de tot mai mulți specialiști bine pregătiți ca să avansăm”, a subliniat președinta.

La fel, Maia Sandu a oferit distincții unor oameni de cultură care, prin activitatea profesională remarcabilă a lor, contribuie la promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare.

„Am oferit titlul onorific „Maestru în Artă” sopranei Diana Axentii, pianistei Mariana Izman și violonistului Ionel Manciu, iar cu titlul onorific „Artist Emerit” au fost distinși pianiștii Laura Balicov și Stanislav Jar. Mulțumesc echipei „Noroc Olanda” pentru organizarea întrevederii și pentru că ne promovează țara și valorile peste hotare”, a conchis șefa statului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fost provocat de un elev

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fost provocat de un elev Incendiul  din această dimineață de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fi fost provocat...

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova,...

Blocul unui acoperiș cu 18 etaje în flăcări. Cinci echipaje de intervenție – la fața locului

Blocul unui acoperiș cu 18 etaje în flăcări. Cinci echipaje de intervenție - la fața locului Cinci echipaje de pompieri au intervenit pe strada Dacia...

Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023

Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023 Realizările echipei de țară a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Moldova în anul 2023 și oportunitățile de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.