Chișinăul reiterează că explozia din Transnistria a fost trucată și că sunt puse la cale alte provocări

Publicat:

Chișinăul reiterează că explozia din Transnistria a fost trucată și că sunt puse la cale alte provocări

În contextul incidentului recent din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar, Biroul politici de reintegrare reiterează că imaginile video au fost trucate și avertizează că sunt puse la cale și alte provocări.

Citește și: Franța ridică alerta teroristă la nivelul maxim, după atacul de la Moscova


„Din informațiile de care dispunem, este important să informăm publicul că, în perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate. În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii”, se menționează în nota emisă de Biroul politici de reintegrare.

Concluzia Biroului a fost formulată în urma analizei imaginilor publicate, care a fost efectuată de instituțiile de profil ale Republicii Moldova. În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, s-a ajuns la concluzia că  materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini și că  ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului.

„Autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări”, se mai menționează în nota Biroului politici de reintegrare.

Precizăm că acum o săptămână, în regiunea separatistă transnistreană, ar fi explodat o dronă într-o unitate militară, iar un elicopter a fost distrus. La scurt timp, ministrul moldovean de Interne, Adrian Efros, a declarat că nu a avut loc „nicio explozie pe teritoriul unei unități militare” din Tiraspol şi că a fost vorba doar de un montaj video.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.