Christophe Castaner le cere francezilor să fie ‘ALIAȚI în războiul’ cu COVID-19

Publicat:

Izolarea generală a populaţiei franceze decisă de guvernul de la Paris pentru a încerca să stăvilească epidemia de coronavirus a început marţi la ora locală 12:00, o măsură inedită în istoria acestei ţări.

Ministrul de interne al Franţei, Christophe Castaner, a insistat marţi, într-o alocuţiune rostită în cadrul unei reuniuni a Consiliului de miniştri, asupra necesităţii ca fiecare francez să rămână în autoizolare la domiciliu cât mai mult posibil, informează BFMTV, potrivit agerpres.


Citește și: Coronavirusul și teroriștii: Membrii Stat Islamic sunt sfătuiți să evite Europa!

El şi-a invitat concetăţenii să devină “aliaţi în război” cu grava criză sanitară provocată de Covid-19 cu care se confruntă Franţa.

Franţa a instituit măsurile de izolare “cele mai stricte în Europa”, cu circa 100.000 de poliţişti şi jandarmi pentru a supraveghea aplicarea lor, a afirmat Castaner, insistând: “Rămâneţi acasă!”.

“Astfel veţi putea ajuta la stoparea propagării şi veţi putea veni în ajutorul personalului medical, devenind aliaţi în războiul nostru” împotriva epidemiei de coronavirus, a explicat ministrul.

Christophe Castaner a amintit apoi că începând de marţi la amiază deplasările vor fi strict reglementate, aşa cum anunţase cu câteva ore în urmă preşedintele Emmanuel Macron. “Deplasările reduse la minimum înseamnă salvarea unor vieţi”, a apreciat el.

Totuşi, ministrul a subliniat că unele ajustări sunt posibile cu condiţia deplasării pe baza unui certificat derogatoriu semnat pe baza propriei răspunderi şi doar pentru nevoi de primă necesitate. Contravenienţii se expun unor amenzi de 135 de euro.

Citește și: Pandemia îi pune în mare încurcătură pe spionii americani: NU pot lucra de acasă!

În şedinţa de guvern, ministrul de interne a prezentat planul de acţiune al guvernului pentru a stopa propagarea pandemiei de coronavirus în Franţa.

“Mesele în familie, dineurile între prieteni, meciurile de fotbal cu câţiva amici, reîntâlnirile pentru o partidă de cărţi nu sunt doar nerecomandate, ci chiar interzise”, a adăugat Christopher Castaner în finalul reuniunii de guvern consacrate instituirii măsurilor de izolare în contextul pandemiei de Covid-19, anunţate în ajun de Emmanuel Macron. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.