CIA avertizează asupra progreselor nucleare realizate de Coreea de Nord

Publicat:

SUA ar trebui să se comporte ca şi cum regimul nord-coreean ar fi ‘pe punctul’ de a obţine o rachetă nucleară capabilă să lovească ţinte americane şi să acţioneze în aşa fel încât să împiedice acest lucru, a declarat joi directorul CIA, Mike Pompeo, citat de AFP, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă organizată la Washington, Pompeo a dat asigurări că preşedintele american Donald Trump este hotărât să împiedice Phenianul să-şi atingă obiectivul.


Totuşi, la fel ca generalul H.R. McMaster, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump care a participat de asemenea la această conferinţă, el a reiterat că liderul de la Casa Albă ar prefera să readucă regimul de la Phenian la masa negocierilor prin mijloace diplomatice sau sancţiuni.

Citete şi: Presa niponă anunţă că împăratul Japoniei ar putea să abdice la 31 martie 2019

Cu toate acestea, cei doi importanţi responsabili americani au avertizat că utilizarea forţei militare rămâne o opţiune pentru a împiedica Coreea de Nord să se doteze cu rachetă nucleară cu rază lungă de acţiune. “Ei (nord-coreenii) sunt acum destul de aproape de capacităţile (căutate) pentru ca din punct de vedere politic american să ne comportăm ca şi cum aceştia ar fi punctul de a-şi atinge obiectivul”, a declarat Mike Pompeo.

Directorul CIA a adăugat că serviciile de informaţii americane au monitorizat programul nuclear nord-coreean în trecut, dar în prezent experienţa Phenianului în domeniul balistic evoluează prea rapid pentru a putea estima când va fi atins obiectivul respectiv. “Preşedintele a fost clar. El este pregătit să se asigure că Kim Jong-Un nu are capacitatea de a pune America în pericol, chiar prin forţă militară, dacă este necesar”, a subliniat Pompeo.

“Avem timp, dar nu prea mult”, a subliniat la rândul său generalul McMaster. “Preşedintele nu va accepta ca acest regim să ameninţe SUA cu armele sale nucleare”, a avertizat el în conferinţa organizată de Fundaţia pentru Apărarea Democraţiilor.

Coreea de Nord a declarat luni la ONU că nu va reveni la masa negocierilor în problema programelor sale de înarmare atât timp cât Statele Unite continuă ‘politica ostilă’ faţă de Phenian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.