Ciclonul Bulbul face prăpăd în India și Bangladesh. 24 de oameni au murit!

Publicat:

Bilanţul unui ciclon care a lovit coastele Bangladeshului şi Indiei a crescut la 24 de morţi, au informat luni autorităţile din cele două ţări, citate de APP, potrivit agerpres.

În Bangladesh a avut loc una dintre cele mai ample acţiuni de evacuare din istorie, în urma căreia circa 2,1 milioane de persoane au fost strămutate în centre de primire special construite pentru a reduce la minimum numărul victimelor provocate de astfel de furtuni, soldate în unele cazuri cu mii de morţi.


Citește și: Trump încurajează Iranul să elibereze agentul FBI: ‘Ar fi un pas pozitiv!’

Însoţit de rafale de vânt de până la 120 de km/oră, ciclonul Bulbul a lăsat în urma sa 12 morţi în Bangladesh – dintre care 11 în urma copacilor căzuţi – şi 12 în statele indiene Bengalul de Vest şi Odisha.

Alte cinci persoane sunt date dispărute după ce un trauler de pescuit s-a scufundat din cauza vremii nefavorabile în apropierea insulei Bhola din sudul Bangladeshului, a declarat pentru AFP administratorul districtului Masud Alam Siddiqui.

Potrivit lui Enamur Rahman, viceministru pentru gestionarea dezastrelor în Bangladesh, Bulbul a avariat circa 10.000 de case din chirpici, tablă şi bambus şi 200.000 de hectare de culturi agricole.

Sundarbans – cea mai mare pădure de mangrove din lume, care străbate cele două ţări şi găzduieşte mai multe specii pe cale de dispariţie – a protejat coasta de impactul furtunii, au adăugat oficialii.

Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

În India, circa 120.000 de persoane evacuate au început să se întoarcă la casele lor, pe măsură ce intensitatea ciclonului a slăbit, au precizat autorităţile. De asemenea, culturile de pe coasta statului Odisha au fost sever deteriorate, au declarat oficialii pentru Press Trust of India.

Coasta plană a Bangladeshului, cu o populaţie de 30 de milioane de locuitori, şi estul Indiei sunt în mod regulat lovite de cicloane, care au lăsat în urmă sute de mii de morţi în ultimele decenii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.