Ciclonul Kenneth a atins nordul Mozambicului și amenință Tanzania – FOTO/VIDEO

Publicat:

Ciclonul Kenneth a atins joi seara nordul Mozambicului însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 280 de kilometri la oră, smulgând copaci din rădăcină şi provocând întreruperi de electricitate, la mai puţin de o lună de la trecerea devastatorului ciclon Idai, care s-a soldat cu moartea a peste o mie de persoane, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Înainte de a atinge continentul african, Kenneth a ajuns miercuri seara în largul arhipelagului Comore, unde a făcut cel puţin trei morţi şi a provocat pagube importante, au declarat autorităţile. De asemenea, ciclonul ameninţă Tanzania unde şcoli şi magazine au fost închise joi şi populaţia a fost sfătuită să rămână la adăpost.


Citește și: O româncă și fiica ei au fost ucise de un criminal în serie

În Mozambic, “ciclonul Kenneth a atins coasta de nord (provincia Cabo Delgado)”, a anunţat joi seara Programul Alimentar Mondial (PAM) într-un comunicat.

Naţiunile Unite se tem că ciclonul Kenneth va provoca inundaţii şi alunecări de teren în provincia Cabo Delgado, la graniţa cu Tanzania, zona fiind afectată din 2017 o insurgenţă islamistă pe care autorităţile din Mozambic nu o pot controla.

“Rafalele de vânt erau foarte puternice, nu am mai văzut asta de 15 de ani în Pemba”, cel mai mare oraş din nordul Mozambicului, a declarat un locuitor.

Citește și: O lideră a vestelor galbene critică discursul lui Macron și cere continuarea protestelor

Copaci au fost smulşi din rădăcină şi ambarcaţiuni au fost distruse. Un reporter al cotidianului naţional Noticias a descris un oraş fără electricitate, lovit de vânturi puternice. Un alt locuitor a declarat că a văzut “case prăbuşindu-se”.

De joi dimineaţă, toate zborurile către Pemba au fost anulate şi guvernul a ordonat închiderea tuturor şcolilor din regiune ca măsură de precauţie.

Potrivit Institutului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Mozambic, circa 700.000 de persoane sunt ameninţate de ciclonul Kenneth.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unul dintre puținii opozanți ai lui Putin riscă să ajungă într-o colonie penitenciară

Unul dintre puținii opozanți ai lui Putin riscă să ajungă într-o colonie penitenciară Autoritățile ruse au deschis un dosar penal împotriva politicianului de opoziție Lev...

Zaharova jubilează după victoria partidului extremist în alegerile din Austria

Zaharova jubilează după victoria partidului extremist în alegerile din Austria Ministerul de Externe al Rusiei a afirmat miercuri că victoria Partidului Libertății (FPO – formațiune...

Elon Musk desfășoară teste în România, cu ajutorul statului. Suntem prima țară din lume în care se face așa ceva

Elon Musk desfășoară teste în România, cu ajutorul statului. Suntem prima țară din lume în care se face așa ceva Starlink, operatorul serviciului omonim de...

Întrebarea momentului în conflictul din Orientul Mijlociu și de ce nu a mai funcționat doctrina superiorităţii militare a Israelului

Întrebarea momentului în conflictul din Orientul Mijlociu și de ce nu a mai funcționat doctrina superiorităţii militare a Israelului Israelul marchează o premieră în îndelungata...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.