CIJ: Canada şi Olanda acuză Siria de tortură

Publicat:

Canada şi Olanda au acuzat Siria de tortură, a anunţat luni Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), conform agenţiilor Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Plângerea depusă la instanţa ONU arată că “Siria a comis nenumărate încălcări ale legislaţiei internaţionale, cel puţin începând din 2011”. Cele două ţări reclamante au cerut CIJ să ia măsuri de urgenţă pentru protecţia celor aflaţi în pericol de a fi torturaţi de regimul de la Damasc.


Citește și : AIEA este îngrijorată de nivelul apei la centrala Zaporojie

Canada şi Olanda urmăresc tragerea la răspundere a guvernului sirian al preşedintelui Bashar al-Assad pentru încălcări grave ale drepturilor omului şi pentru tortură, în conformitate cu Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Torturii, document ratificat de Siria în 2004.

Dacă va decide că are jurisdicţie în acest caz, CIJ ar fi prima instanţă internaţională care poate stabili legal realitatea practicării torturii în Siria.

Guvernele de la Ottawa şi Haga au decis să acţioneze în 2020, după ce Moscova a blocat mai multe încercări de a sesiza Curtea Penală Internaţională (CPI) prin intermediul Consiliului de Securitate al ONU.

CPI – cu sediul la Haga, ca şi CIJ, competentă în litigiile dintre state – este instanţa care judecă pentru crime de război persoane fizice.

Citește și : Doliu în Italia! A MURIT Silvio Berlusconi!

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război Experți militari și analiști strategici au emis un avertisment conform căruia China ar putea să preia controlul...

Marxismul e un gulag al minții

Marxismul e un gulag al minții Stânga manipulează politica prin răsturnarea înțelesului unor termeni precum „democrație” și „echitate”. Pe vremea în care încă mai existau două...

Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei

Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei „Însă Natalia Morari mai are un as în mânecă, pe lângă cele menționate deja. Ea cunoaște tradițiile moldovenești, știind exact pentru...

Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafaţă

Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafaţă Balcanii! De obicei începem cu o maximă despre care credem că a fost spusă de Winston Churchill:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.