Cinci migranţi africani au murit încercând să ajungă în Insulele Canare din Spania

Publicat:

Cinci migranţi veniţi din Africa au murit încercând să ajungă pe Insulele Canare din Spania, au anunţat vineri autorităţile din acest arhipelag din Atlantic, la două zile după descoperirea a 15 cadavre de migranţi într-o altă barcă, potrivit agerpres.

Echipele maritime de intervenţie spaniole au recuperat joi o ambarcaţiune de 12 persoane semnalată la 180 de kilometri sud-est de insula Gran Canaria, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a serviciului de salvare.


Citește și : Aleksei Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică

În barcă se aflau mai multe persoane în stare gravă şi patru cadavre. Doi dintre migranţi au fost evacuaţi cu elicopterul spre un spital din Gran Canaria, unde unul dintre ei a decedat, a adăugat ea.

Descoperirea survine în contextul în care numărul sosirilor şi al morţilor a crescut în ultimul an pe ruta migratorie spre Canare, la vest de Maroc, în ciuda traseului lung şi periculos din cauza curenţilor oceanici.

Autorităţile spaniole au descoperit, astfel, miercuri, 15 migranţi morţi într-o altă ambarcaţiune în largul arhipelagului. De la începutul lunii august, cel puţin 27 de persoane au murit în largul Mauritaniei, la sud de Maroc, încercând aceeaşi traversare.

Numărul migranţilor clandestini ajunşi în Canare a crescut de şase ori între 1 ianuarie şi 16 august comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, fiind de 3.448 în 2020, conform Ministerului de Interne spaniol.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 6,9 în largul Indoneziei

Cel puţin 239 de migranţi au murit pe această rută între 1 ianuarie şi 19 august, comparativ cu 210 pe parcursul întregului an 2019 şi cu 43 în 2018, conform Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei.

Numeroase ONG-uri consideră că întărirea controalelor pe traseele din Mediterana duce la folosirea acestei rute.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.