Cinci militari japonezi au fost destituiţi după acuzaţii privind agresiuni sexuale (media nipone)

Publicat:

Cinci militari japonezi au fost destituiţi după acuzaţii privind agresiuni sexuale la adresa unei foste colege-soldat, Rina Gonoi, agresiuni intens mediatizate în Japonia, informează joi media nipone, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Militarii demişi sunt patru soldaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi un ofiţer de circa 40 de ani care le-ar fi dat ordine, potrivit cotidianului Asahi Shimbun.


Citește și : Partenerul Evei Kaili îşi recunoaşte implicarea în ‘Qatargate’ şi l-a identificat pe Panzieri drept ”creierul” operaţiunii

Contactate de AFP, autorităţile militare nipone nu au dorit să comenteze în acest stadiu.

Victima, Rina Gonoi, 23 de ani, a susţinut că fusese agresată de mai mulţi colegi de gen masculin anul trecut, la un an după ce a intrat în Forţele de Autoapărare Terestre.

Ea a anunţat joi, într-un tweet, că a depus o plângere penală împotriva a trei dintre bărbaţii demişi.

Generalul Yoshihide Yoshida, care conduce Forţele de Autoapărare Terestre, a declarat că are “o mare responsabilitate în calitate de şef al acestei organizaţii pentru că a cauzat tristeţe şi durere” Rinei Gonoi, potrivit companiei publice de radio şi televiziune NHK.

Într-o ţară în care acuzaţiile de agresiune sexuală se fac rar în spaţiul public, Rina Gonoi a înaintat în august Ministerului Apărării nipon o petiţie semnată de peste 1.000 de persoane în care cere o anchetă independentă asupra agresiunilor la adresa sa, după ce o primă anchetă judiciară fusese abandonată.

Armata a recunoscut apoi, în septembrie, că Rina Gonoi se confruntase în mod regulat cu agresiuni şi hărţuire sexuală în cadrul unităţii sale şi mai ales în timpul antrenamentelor.

“Este prea târziu”, a reacţionat la acea dată, cu lacrimi în ochi, în faţa presei, tânăra femeie care părăsise armata din raţiuni de sănătate după abandonarea primei anchete judiciare, procurorii invocând dovezi insuficiente.

“M-am gândit că nimic nu se va schimba vreodată dacă nimeni nu se va ridica şi nu va acţiona”, a explicat ea în august, adăugând că “multe alte persoane, inclusiv foste colege cu grad mai înalt, au suferit hărţuiri sexuale”.

Citește și :  Zelenski se opune participării sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice sub drapel neutru

Acţiunea Rinei Gonoi a declanşat circa o sută de alte acuzaţii privind hărţuiri sexuale şi acte de intimidare în rândul Forţelor de Autopărare nipone, acuzaţii venind atât din partea unor femei, cât şi bărbaţi şi înaintate Ministerului Apărării în acelaşi timp cu petiţia ei.

Recent, Rina Gonoi a fost desemnată de cotidianul britanic Financial Times drept una dintre cele 25 cele mai influente femei din lume în 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.